Kevin Magnussen: Auto is fenomenaal, een plezier om te rijden

alonso sprint imola

Haas-coureur Kevin Magnussen blikt tevreden terug op het behalen van P9 in de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Deen vindt zijn auto fenomenaal na voor de tweede keer op rij punten te hebben gescoord voor de Amerikaanse renstal. Het Jeddah Corniche Circuit is een uitdagende baan, Magnussen geeft ook toe fysieke klachten te hebben van zijn nek na de actie op de baan. 

Tegenover F1.com zegt de Deen dat het ergste wat kon gebeuren, ook is gebeurd. Ze startten op een tegengestelde strategie, namelijk op de harde compound, waar bijna de rest van het veld op de medium banden startten. "Het ergste wat kon gebeuren was een safety car die zou komen in ronde 16 of 17, en hij kwam in ronde 16."

Fenomenaal

Toch is Magnussen erg blij met de behaalde punten voor het team. "De auto is fenomaal en het is een plezier om erin te rijden, tijdens de Virtual Safety Car viel het geluk wel weer enigszins onze kant op, maar ik ben heel blij, we zijn mooi teruggekomen na een moeilijke situatie op vrijdag." 

'Nek is nergens'

Gevraagd naar de fysieke toestand van de Deen na twee Formule 1-races te hebben gereden zegt hij: "Mijn nek is nergens meer, hopelijk komt hij snel weer terug", sluit Magnussen lachend af. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: Race

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden