Loris Hezemans kent teleurstellend debuut NASCAR Cup

3639737

Als eerste Nederlander ooit in de NASCAR Cup debuteerde Loris Hezemans met een uitvalbeurt. Hezemans had sowieso een lastig weekend op het Circuit of the Americas, waar Ross Chastain de overwinning haalde. Rick Winkelman praat Grand Prix Radio bij.

Loris Hezemans reed het weekend namens het team van, hoe kan het ook anders, Hezemans Racing. Rick Winkelman noemde het team een ambitieus project, waar onder andere geld van miljonair Ernst Berg in zit. Het team heeft veel contacten in de Verenigde Staten, waar op verschillende manieren gezocht wordt naar financierders. Hezemans Racing is er voor de lange termijn en wil zich stap voor stap ontwikkelen.

Moeilijk weekend Hezemans

Het debuut van Hezemans verliep teleurstellend. Op het Circuit of the Americas kwam de Amsterdammer er het hele weekend niet aan te pas. NASCAR laat testen en trainen weinig toe in een weekend, dus voor lerende coureurs als de 24-jarige Hezemans is het lastig om mee te doen. Het team moest gokken wat de beste afstelling was en ze kozen het verkeerde pad. De Nederlander werd als 34e geklasseerd, maar zag de finish niet.

Voor Hezemans is er in de NASCAR Cup even een kleine pauze. NASCAR heeft enkele regels opgesteld voor het meerijden op de grote ovals, waaronder dat de nieuwe coureurs eerst moeten laten zien dat ze geen gekke dingen doen. Daardoor kan Hezemans alleen op de roadcourses en de kortere ovals meedoen. De eerstvolgende keer dat we hem weer op de baan zien in de NASCAR Cup, is op Sonoma Raceway op 12 juni.

Weer nieuwe winnaar

De race zelf was een waar spektakel met een spannende apotheose. Uiteindelijk gingen er drie coureurs gezamenlijk door de laatste bochten in Austin, waarna Ross Chastain de overwinning pakte. Dit was voor de Amerikaan zijn allereerste NASCAR Cup winst. Daarmee voegt de NASCAR Cup de zesde winnaar in evenzoveel races toe.

Niet alleen voor Chastain was deze overwinning een primeur, ook zijn team Trackhouse Racing won voor het eerst. Het relatieve nieuwe team, met onder andere geld van investeerder rapper Pitbull, heeft een groot deel van Ganassi Racing overgenomen en Chastain reed de overwinning voor hen binnen. Het resultaat werd dan ook groots gevierd door de pitcrew.

Volgende race

De volgende NASCAR Cup-race wordt volgende week zondagavond afgewerkt op het oval-circuit van Richmond. Chevrolet-coureur Chase Elliot leidt het kampioenschap nog altijd, op de hielen gezeten door Ford-rijder Ryan Blainey. 

Lees ook: Esteban Ocon zeer tevreden over eerste twee races

Lees ook: Kevin Magnussen: Auto is fenomenaal, een plezier om te rijden

Lees ook: Daniel Ricciardo positief ook na uitvalbeurt

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden