Debuut Kimi Räikkönen in Nascar Cup Series eindigt vroegtijdig

3639737

Kimi Räikkönen heeft de finish niet gehaald bij zijn debuut in de Nascar Cup Series op het circuit van Watkins Glen, nadat hij een incident had met de Nederlander Loris Hezemans. 

De oud-Formule 1-coureur kwalificeerde zich als 27ste. De race op het iconische circuit van Watkins Glen begon later door onweer en regen, maar toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, voelde de Fin zich als een vis in het water en lag hij al snel in de top 20. Een paar rondes voor zijn uitvalbeurt lag hij zelfs achtste. Maar na de herstart van de race ging het helemaal mis voor de oud-Ferrari-coureur. Ross Chastain en Austin Dillon zorgden voor een opstopping op het smalle gedeelte van het circuit bij de bus stop chicane. Dat resulteerde in contact tussen Loris Hezemans en Kimi Räikkönen, waarbij de Fin in de bandenmuur terecht kwam.

"Good fun"

"Ik dacht dat ik goed zat, maar iedereen kwam naar links. Helaas had ik geen tijd om te reageren", blikt de Formule 1 wereldkampioen van 2007 terug op zijn crash. Maar ondanks zijn uitvalbeurt, kijkt hij tevreden terug op zijn wedstrijd. "Het was leuk. Ik kreeg steeds wat meer vertrouwen en had een paar mooie gevechten. Het is jammer dat het zo eindigde, maar dat gebeurt soms", aldus de Fin tegenover Motorsport.com.

Lees ook: Rob Kamphues en Niki Terpstra te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

Lees ook: Pierre Gasly: Tsunoda neemt Formule 1 serieuzer

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden