Pierre Gasly: Tsunoda neemt Formule 1 serieuzer

door Zus Veldkamp
Gasly op startgrid uit auto - Frankrijk 2022

Pierre Gasly denkt dat Yuki Tsunoda de Formule 1 serieuzer neemt. De Japanner is bezig aan zijn tweede seizoen in F1, maar de resultaten van beide AlphaTauri coureurs vallen tegen. Gasly ziet wel progressie in Tsunoda. Dit laat de Fransman weten aan Autosport

Het seizoen van AlphaTauri kent veel ups en downs. Ze hebben sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan al geen punten meer gescoord dus moet er veel gaan veranderen. Ondanks de tegenvallende resultaten ziet Pierre Gasly wel dat Yuki Tsunoda vooruitgang boekt ten opzichte van zijn eerste seizoen in de Formule 1. 

Progressie

Vorig seizoen stond Tsunoda bekend als de heethoofd van de grid, maar volgens Gasly zit daar nu progressie in. Zo neemt hij de sport nu serieuzer dan dat hij tijdens zijn eerste seizoen deed. "Ik denk dat hij de Formule 1 nu wat serieuzer neemt en dat is de juiste benadering", aldus Gasly. Volgens de Fransman heeft hij daar een impact op gehad en werken ze nu meer samen als een team. "Van wat hij zegt heb ik een impact op hem gehad waardoor hij nu meer toewijding toont. Dit jaar werken we echt meer samen als een team, terwijl het vorig jaar echt verdeeld was. Hij had nog niet veel ervaring en was nieuw in de sport."

Gasly en Tsunoda GP Azerbeidzjan

"Hij is erg grappig"

De relatie tussen Gasly en Tsunoda is buiten het racen om gegroeid het afgelopen jaar. Volgens Gasly is Tsunoda een echte grappenmaker, maar mist hij ook een filter en zegt hij vaak gelijk wat hij denkt. "Hij is erg grappig. Hij heeft geen filter, wat ik waardeer en erg vermakelijk vind. Wat in zijn hoofd op komt is binnen een tiende van een seconde zijn mond uit", vertelt de Fransman. Al heeft de Japanner er vaak wel snel spijt van, wat Gasly erg vermakelijk vindt. "Dan denkt hij na over wat hij gezegd heeft en krijgt hij er spijt van. Het maakt hem gewoon heel grappig."

Lees ook: Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

Lees ook: Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

Lees ook: Alonso: Moet zorgen dat anderen sterke punten niet in kunnen zetten

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden