Carlos Sainz: Binotto is erg belangrijk voor mij

door Tim Koenders
Binotto & Sainz praten tijdens Abu Dhabi Grand Prix 2021

Carlos Sainz vindt dat Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, erg belangrijk voor hem is. De Spanjaard denkt dat dit niet alleen voor hem geldt maar voor de hele organisatie.

Carlos Sainz maakte vorig seizoen de overstap naar het grote Ferrari. In zijn eerste seizoen wist hij door zeer constante resultaten als vijfde te eindigen in het kampioenschap vóór teamgenoot Leclerc. In 2022 is de auto van Ferrari een stuk competitiever en begon het seizoen veelbelovend met twee podiumplaatsen. De twee races daarna wist hij niet te finishen en de kansen op het kampioenschap leken een stuk kleiner te worden. In de races daarna viel hij nog twee keer uit. Toch is het geen seizoen met alleen maar dieptepunten. In Groot-Brittannië wist Carlos Sainz zijn eerste Grand Prix te winnen. Na anderhalf jaar voor het Italiaanse team te hebben gereden kan de Spanjaard met overtuiging zeggen dat teambaas Mattia Binotto enorm heeft bijgedragen aan zijn successen.

Sainz Silverstone 2022

Geweldige teambaas

“Mattia Binotto is erg belangrijk voor mij. Toen ik bij Ferrari kwam was hij diegene die het meest in mij vertrouwde. Ik moest bewijzen dat hij gelijk had.” Dat liet de Spanjaard weten in een interview met Formula 1. “Onze relatie is erg goed, ik vind hem een geweldige teambaas. Het respect binnen het team is enorm. Hij leidt ons in de goede richting, dat weet ik honderd procent zeker.”

Lees ook: Meerjarig contract Lando Norris draagt bij aan goede prestaties

Lees ook: Audi en Porsche steeds dichter bij plek in Formule 1

Lees ook: Laurent Mekies: Stemming binnen het team kan niet beter

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden