Audi en Porsche steeds dichter bij plek in Formule 1

door Zus Veldkamp
Porsche-Le-Mans

Audi en Porsche komen steeds dichter bij een plek in de Formule 1. De geruchten gaan al even rond dat beide automerken graag de Formule 1 in willen, maar door de nieuwe reglementen voor 2026 kan dat werkelijkheid worden. Dit laat RTL.de weten. 

Al een tijd lang zijn er geluiden dat Audi en Porsche de Formule 1 in willen. Zo gaat Porsche hoogstwaarschijnlijk motoren leveren aan Red Bull en wil Audi een team overnemen. Dit betekent dat er twee grote nieuwe namen in de Formule 1 gaan verschijnen. Dit kan echter wel pas vanaf 2026 vanwege de nieuwe reglementen wat betreft de motoren. 

Andere plannen

Beide automerken hebben dus andere plannen, wel moeten ze voor 31 augustus bekend gaan maken wat die plannen zijn omdat er een 15 dagen registratiebeleid is. Omdat de nieuwe reglementen afgelopen dinsdag al bekend gemaakt zijn betekent dat dus dat Audi en Porsche snel met hun nieuwe plannen zullen komen. Audi komt waarschijnlijk over 3 tot 4 dagen met een bekendmaking en Porsche wacht tot vlak voor de Grand Prix van België. Audi wil niet alleen motoren gaan leveren, maar kijkt ook naar overname van een team. Zo schijnt het merk voor McLaren of Sauber (Alfa Romeo) te willen gaan. Porsche wil 50 procent van Red Bull kopen, dat maakt Porsche dan shareholder van Red Bull. Ook willen ze motoren gaan leveren aan Red Bull. De weg voor Porsche is wel vrij, want na 2025 stopt Honda als leverancier van Red Bull. Zo heeft Porsche in 2026 alle vrijheid. 

Alfa Romeo GP Spanje
Foto: Xavi Bonilla / DPPI

Verduurzamen

Vanaf 2026 gaat de Formule 1 verduurzamen. Door die nieuwe reglementen mogen Porsche en Audi de Formule 1 binnentreden. Zo komt er onder andere een CO2-neutrale brandstof en meer elektrische kracht. Dat zorgt echter wel voor grote zorgen bij Audi en Porsche, die met hun ontwikkelingen daar ook nog over na moeten denken. Mochten ze beide de Formule 1 in komen kunnen ze al beginnen met ontwikkelen en ontwerpen van motoren. 

Lees ook: Laurent Mekies: Stemming binnen het team kan niet beter

Lees ook: Spa Grand Prix pakt groots uit

Lees ook: Stefano Domenicali: Kijken echt niet alleen naar geld

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden