Laurent Mekies: Stemming binnen het team kan niet beter

mekies

De stemming binnen het team van Ferrari kan niet beter volgens race director, Laurent Mekies. Ondanks de flinke achterstand op rivaal Red Bull laat Ferrari de moed niet zakken. Dit laat Mekies weten aan F1.com.

Ferrari heeft de eerste helft van het seizoen niet positief afgesloten. Het team loopt 97 punten achter op rivaal Red Bull. Zo blundert Ferrari nog te veel met de strategie en dat gaat ten koste van het resultaat. Ferrari moet zelfs uit gaan kijken voor Mercedes, die door de fouten van het team aan het inlopen is op Ferrari. Maar volgens de race director Laurent Mekies zit, ondanks de fouten, de stemming er goed in binnen het team.

Drijfveren van het team

Dat de stemming binnen het team niet beter kan komt volgens Mekies door drie personen: Mattia Binotto, Charles Leclerc en Carlos Sainz. "De stemming binnen het team kan bijna niet beter. Dat komt door mensen zoals Charles [Leclerc], Carlos [Sainz] en Mattia [Binotto], want zij leiden het team in elke situatie", aldus Mekies. Mekies ziet ook dat zij op de reset knop kunnen drukken en het hele team bij elkaar weten te brengen. "Ze zijn in staat, wat er ook gebeurt, op de resetknop te drukken, iedereen bij elkaar te brengen, terug te kijken op wat er is gebeurd, ervan te leren en met een glimlach en met meer motivatie naar de volgende race te kijken dan de race ervoor."

Ferrari / Charles Leclerc / Carlos Sainz / 2021
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Verbeteringen Carlos Sainz

Volgens Mekies is Sainz aan het verbeteren binnen het team. Dat komt mede doordat hij de auto goed kan analyseren en wat hij voelt weet te vertalen richting zijn engineers. "Carlos [Sainz] heeft het vermogen om te analyseren wat de auto doet en wat hij ervan nodig heeft. Dan is hij niet alleen in staat om het te voelen, maar ook om het te communiceren richting zijn engineers", vertelt de race director. Hierdoor hebben ze zijn auto doorontwikkeld richting zijn gevoel. "Langzaamaan hebben we dat omgezet in de afstelling van de auto en de manier waarop we ontwikkelingen maken."

Lees ook: Spa Grand Prix pakt groots uit

Lees ook: Stefano Domenicali: Kijken echt niet alleen naar geld

Lees ook: Yuki Tsunoda: Ervaring van vorig jaar helpt enorm

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden