Yuki Tsunoda: Ervaring van vorig jaar helpt enorm

door Tim Koenders
Tsunoda GP Spanje 2022

Yuki Tsunoda vindt dat de ervaring die hij tijdens zijn eerste jaar heeft opgedaan enorm bijdraagt aan zijn prestaties van dit seizoen. Hij beschrijft dat hij vorig jaar niet precies wist wat hij moest doen tijdens een Grand Prix weekend.

Yuki Tsunoda maakte in 2021 zijn debuut in de Formule 1. De jonge Japanner begon veelbelovend aan het seizoen door direct punten te pakken tijdens de eerste race. Niet veel races later maakte de AlphaTauri coureur steeds meer foutjes. In 2022 is de auto van AlphaTauri vergeleken met de rest van het veld minder goed. De resultaten vallen dit jaar ook een beetje tegen. Toch is Tsunoda zelf erg tevreden met hoe zijn seizoen tot nu toe verloopt. Hij heeft naar eigen zeggen grote stappen gemaakt.

Yuki Tsunoda voor de Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Rustiger

“Ik denk dat ik mijn ervaring dit jaar goed inzet. Ik weet veel beter wat ik moet doen tijdens een Grand Prix weekend.” Dat liet Tsunoda weten volgens Motorsport.com. "In tegenstelling tot vorig jaar kan ik nu vaak wat rustiger met verschillende situaties omgaan. Vorig jaar wist ik niet eens wat ik precies tijdens een Formule 1 weekend moest doen.” De Japanner geeft aan dat hij vorig jaar dacht dat hij iedere sessie zo hard mogelijk moest rijden.

Lees ook: Sebastian Vettel: Formule 1 moet investeren in duurzaamheid

Lees ook: Nyck de Vries en Renger van der Zande toegevoegd aan autosportmonument Zandvoort

Lees ook: Susie Wolff vertrekt bij Formule E team Venturi

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden