Sebastian Vettel: Formule 1 moet investeren in duurzaamheid

door Steffie van Hamersveld
Sebastian Vettel grid

De Formule 1 zou geld moeten investeren om de sport de verduurzamen. Dat vindt Sebastian Vettel. Met de groeiende belangstelling voor de sport zou de organisatie van de Formule 1 hulp kunnen bieden om de Grands Prix groener en duurzamer te organiseren.

In 2019 maakte de organisatie van de Formule 1 al bekend tegen 2030 klimaatneutraal te willen zijn. Vooral een efficiënt reisschema zou hieraan moeten bijdragen en ook moeten kantoren en fabrieken van de teams groener gaan opereren en recyclen. Ook werd duidelijk dat vanaf 2025 de races en aanverwante evenementen duurzamer worden georganiseerd en in het nieuwe motorreglement dat vanaf 2026 van kracht wordt is opgenomen dat de motoren overgaan op duurzamere brandstof.

Verantwoordelijkheid

Volgens Vettel neemt de belangstelling voor de sport alsmaar toe en dit is ook terug te zien in het aantal races op de kalender. De Aston Martin-coureur is dan ook van mening dat de organisatie van de Formule 1 financieel een bijdrage moet leveren aan de promotors van de Grands Prix, om hen te helpen de evenementen groener te maken. Tijdens World eX zei Vettel het volgende hierover: “Evenementen waar zoveel bezoekers op af komen, moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen die bij de huidige tijd hoort. Er zijn veel dingen die beter kunnen, ten opzichte van andere grote evenementen, met name op het gebied van logistiek naar het circuit.”

Kennis autosport

De viervoudig-wereldkampioen is daarnaast van mening dat de kennis en techniek waarover men in de autosport beschikt, ook gebruikt kan worden voor de rest van de samenleving. Volgens Vettel worden motorsportevenementen kritischer bekeken dan bijvoorbeeld festivals of andere grote evenementen, terwijl deze niet per definitie meer vervuilend zijn.  “Juist aan degenen die niets met autosport hebben moeten we laten zien dat de techniek en innovatie waarover de Formule 1 beschikt uiteindelijk voor iedereen iets kan betekenen, of dat nou elektrisch, waterstof of iets anders is.”

Lees ook: Nyck de Vries en Renger van der Zande toegevoegd aan autosportmonument Zandvoort

Lees ook: Susie Wolff vertrekt bij Formule E team Venturi

Lees ook: F1 aan Tafel pleit voor luidsprekers in Formule E

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen