F1 aan Tafel pleit voor luidsprekers in Formule E

1-Formula E - Class of 2021 (drivers)

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, pleiten in de nieuwste aflevering voor luidsprekers in de Formule E. Tijdens corona werkte het voor voetbal, dus waarom zou het niet werken in de autosport?

Eén van de grootste ergernissen van de Formule E is het geluid, en dan met name het gebrek ervan. De elektrische wagens maken een hoog, piepend geluid wat voor sommige kijkers plezier wegneemt. Grand Prix Radio-commentator Olav Mol komt daarom met het lumineuze idee om de wagens te voorzien van luidsprekers: "In de COVID-periode hebben we voetbalwedstrijden in lege stadions gehad met stadiongeluid uit luidsprekers. Dit moeten ze ook doen in de Formule E! Knal een ouderwetse V12-motor uit die speakers en men weet niet wat ze meemaken!"

images_Formule1_retro_Ferrari_F1_1989
Nigel Mansell in actie met de Ferrari 640 in 1989, aangedreven door een V12-motor

'F2 hoger niveau dan FE'

Afgelopen weekend kroonde Stoffel Vandoorne zichzelf tot Formule E-kampioen, nadat teammaat Nyck de Vries het voorgaande seizoen kampioen werd. Frans Verschuur, vaste kracht bij Grand Prix Radio, is desondanks de kampioenschappen van De Vries en Vandoorne niet onder de indruk van hun prestaties. "Als je afgeschreven bent na allerlei klasses ga je daar rijden." Rijden in de Formule E is volgens Olav Mol net alsof je aan het karten bent. "Je hebt helemaal geen downforce. De nieuwste auto heeft niet eens een achtervleugel en als je je voorvleugel er af rijdt merk je dat niet. Daarnaast rijden ze op krappe baantjes in de stad, het is net in- en outdoorkarten. Maar daar is wel een markt voor, want de Formule 1 krijgt het bijvoorbeeld niet voor elkaar om bijvoorbeeld in London een race te organiseren. Formule E lukt dat wel!" 

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: Motorreglement 2026 definitief, aangepaste regels vanaf 2023

Lees ook: Lewis Hamilton verlaat Formule 1 niet opgebrand

Lees ook: Terugkeer Porsche lijkt zeker na bekendmaking handelsmerk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden