Lewis Hamilton verlaat Formule 1 niet opgebrand

door Anouk Ros
Lewis Hamilton Hongarije

Lewis Hamilton geeft aan niet té laat te stoppen in de Formule 1, al wil hij nog wel enkele jaren meegaan. Het zet hem vooral aan het denken nu mensen waarmee hij de Formule 1 is binnengekomen, waaronder Sebastian Vettel, een einde maken aan hun carrière. 

Het huidige contract van Hamilton loopt tot 2023, maar als het aan hem ligt is dat nog niet het einde van zijn Formule 1-avontuur. Toch geeft hij aan in de komende jaren wel een einde te maken aan zijn carrière. "Ik denk niet dat ik pas zal stoppen als ik helemaal opgebrand ben en niets meer over heb. Maar, hopelijk duurt dat nog eventjes", zo laat hij weten volgens Autosport.com

Lewis Hamilton Hongarije Auto

Foto: Mercedes AMG F1 (Finn Pomeroy)

Genoeg motivatie

Wat voor de Brit vooral een rol speelt, is zijn leeftijd. Het vertrek van Vettel heeft hem aan het denken gezet. "Voor je het weet is Fernando er niet meer", vertelt hij. Dan is Hamilton de enige 'oude' coureur op de grid. Voor nu heeft hij nog genoeg motivatie om samen met zijn team in actie te komen, maar Hamilton wil niet doorgaan tot hij helemaal opgebrand is. Daarnaast is de zevenvoudig wereldkampioen nog steeds druk bezig met het verbeteren en op scherp zetten van zijn team: "Ik denk erover na hoe ik deze auto kan verbeteren. Ik denk na over de stappen die ik moet nemen om dit team weer te laten winnen, wat is de routekaart om nog een wereldkampioenschap te winnen?"

Andere zaken

Hamilton ziet in dat er de laatste tijd meer belangrijke zaken buiten de sport zijn die zijn aandacht trekken. Hij is bijvoorbeeld enorm bezig met het klimaat, maar ook black lives matter is een beweging waar hij zich voor inzet. Daarnaast heeft hij een eigen stichting, Mission 44, waarbij hij opkomt voor de kansen van minderbedeelde jongeren.

Lees ook: Kevin Magnussen noemt terugkeer Formule 1 'voorrecht'

Lees ook: AlphaTauri pineut in krap middenveld

Lees ook: Terugkeer Porsche lijkt zeker na bekendmaking handelsmerk

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden