Terugkeer Porsche lijkt zeker na bekendmaking handelsmerk

Red Bull logo Frankrijk

Porsche heeft de merknaam 'F1nally' geregistreerd. De merknaam kan op brede wijze ingezet worden, van merchandise tot wetenschappelijke en technologische diensten. Dit brengt Porsche weer een stukje dichterbij zijn rentree in de Formule 1, al heeft het merk zelf nog niets naar buiten gebracht. 

Hoewel de rentree van Porsche in de Formule 1 er al lang aan zit te komen, is er nog geen officiële aankondiging geweest. Nu is er een document naar buiten gebracht vanuit de German Patent and Trade Mark Office, waarin het handelsmerk van Porsche bekend wordt gemaakt.

Verschillende klassen

Porsche heeft voor meerdere klassen aanvraag gedaan op het handelsmerk, waardoor dit op meerdere vlakken ingezet kan worden, zo meldt Carbuzz. Allereerst de merchandising, waar vrijwel alle vormen van kleding en sieraden voor gebruikt kunnen worden. Hierbij sluit ook het deel van videospellen aan, wat betekent dat we F1nally mogelik terug gaan zien in de F1-game.

Daarnaast is er ook op zakelijk gebied aanvraag gedaan voor gebruik van het handelsmerk. Hiermee zal een bedrijf op die naam gestart mogen worden, met alle zaken die daar verder bij komen kijken; kantoorfuncties, organisatie, telecommunicatie en administratie. De laatste klasse gaat over wetenschappelijke en technologische diensten, wat weer aansluit bij het idee dat Porsche vanaf 2026 in de Formule 1 actief zal zijn. Vanaf dat jaar dient de brandstof geheel synthetisch te zijn, een eis waar Porsche gezien zijn geschiedenis met duurzame brandstoffen wel mee overweg kan.

Volkswagen Group

Porsche is niet het enige merk uit de Volkswagen Group dat interesse heeft in de Formule 1. Ook Audi is druk in gesprek en lijkt zich nu te richten op Sauber, voor een mogelijke overname van Alfa Romeo. Of dit ook echt rond gaat komen, is nog niet bekend.

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is machtiger

Lees ook: Vasseur: Betrouwbaarheid moet beter in tweede seizoenshelft

Lees ook: Lewis Hamilton: Formule 1 moet W Series helpen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden