Vasseur: Betrouwbaarheid moet beter in tweede seizoenshelft

door Tim Koenders
alfa romeo vasseur miami

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, vindt dat de auto een stuk betrouwbaarder moet worden in de tweede seizoenshelft. Het team heeft volgens de teambaas enorm veel punten verloren in de afgelopen races.

De nieuwe reglementen in de Formule 1 hebben ervoor gezorgd dat verschillende teams stappen hebben kunnen maken. Alfa Romeo is een goed voorbeeld van een team dat heeft geprofiteerd van de nieuwe regels. Vooral Valtteri Bottas schoot uit de startblokken met een zesde plaats tijdens de Grand Prix van Bahrein. Ook in de meeste races daarna ging het team vaak met een behoorlijk aantal punten naar huis. In de laatste vier Grands Prix wist het team geen punten te pakken. Het team had vaak last van de betrouwbaarheid van de auto. Teambaas Frédéric Vasseur weet dat dit echt beter moet na de zomerstop.

alfa romeo canada 2022

Veel verbeteringen

“Op pure snelheid hebben we enorme stappen gemaakt. De motor van Ferrari is beter, wij hebben een betere auto en ook de coureurs doen het erg goed.” Dat liet de Fransman weten volgens Motorsport.com. Maar niet alles ging goed voor het team. “We hebben problemen met de betrouwbaarheid van onze auto. We hebben al enorm veel punten verloren hierdoor. Het is niet alleen jammer voor ons maar ook voor onze plaats in het kampioenschap. We moeten echt zorgen dat het wordt verbeterd in de tweede seizoenshelft.” Ondanks sommige tegenvallende weekenden denkt Vasseur dat het team nog steeds aan de verwachtingen voldoet door voorin het middenveld te strijden.

Lees ook: Stoffel Vandoorne wereldkampioen Formule E

Lees ook: Toto Wolff: Heb vrede met kampioenschap Verstappen

Lees ook: Lewis Hamilton: Formule 1 moet W Series helpen

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden