Toto Wolff: Heb vrede met kampioenschap Verstappen

Toto Wolff - GP van Engeland - 2021

Toto Wolff heeft vrede met het kampioenschap van Max Verstappen. Wel denkt de Duitser nog iedere dag aan Abu Dhabi. Vorig jaar verloor zijn coureur, Lewis Hamilton, daar de titelstrijd met Verstappen. Dit laat Wolff weten tegenover Motorsport.com

De titelstrijd vorig jaar was een heel spannende. Lewis Hamilton en Max Verstappen gingen met een gelijk aantal punten de laatste race in. Die laatste race in Abu Dhabi is een veelbesproken race door de beslissende slotrondes. Toenmalig wedstrijdleider Michael Masi besloot na een crash van Nicholas Latifi dat de laatste ronde geracet zou worden.Terwijl het in de regels anders staat. Ook mochten de auto's tussen Hamilton en Verstappen in, die op een ronde gezet waren, er tussenuit. Dit gaf Verstappen op zijn softs de uitgelegen kans om Hamilton te kunnen pakken, die reed namelijk op de harde band. Dat gebeurde ook en zo werd Verstappen voor de eerste keer wereldkampioen.

Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens race Grand Prix Abu Dhabi 2021

"Ik denk er nog elke dag aan"

Mercedes heeft wel protest ingediend, maar dat was zonder succes. Daarna heeft de FIA een onderzoek gedaan naar het desbetreffende incident en besloten Masi te ontslaan. Ook heeft de FIA besloten dat de races voortaan op een andere manier begeleid worden. Ondanks alle aanpassingen denkt Wolff nog altijd aan die dag. "Ik denk er nog elke dag aan. Maar ik heb vrede met het kampioenschap van Max [Verstappen], hij is de verdiende kampioen", aldus Wolff, die erg gesteld is op eerlijkheid in de sport. "Hoe het uitpakte, ik denk dat ik gehecht ben aan eerlijkheid, zeker op sportief vlak. Dat is waarom ik deze sport zo liefheb. Op die dag werd dat helemaal overhoop geschopt."

FIA-president Mohammed Ben Sulayem

Na de slotrace in Abu Dhabi is ook een nieuwe FIA-president aangesteld, Mohammed Ben Sulayem. Hij volgt oud FIA-president Jean Todt op. Volgens Wolff heeft Sulayem vanaf het begin een duidelijke aanpak laten zien. "Ik denk dat Mohammed Ben Sulayem met zijn manier van het aantrekken van mensen een duidelijke route heeft laten zien. Elke persoonlijkheid heeft zo zijn nadelen. Ik denk dat het eerste doel was om transparant te zijn, een goede manier te vinden om de sport te helpen. Dat is wat er zeker gaande is", vertelt de teambaas van Mercedes. Niet iedereen is tevreden met de werkwijze van Sulayem, maar Wolff vindt dat hij het wel goed doet. "Ik ben tevreden met hoe het nu gaat. Ze staan open voor feedback, maar zijn niet vooringenomen. Ze zijn transparant, eerlijk en integer."

Lees ook: Stoffel Vandoorne wereldkampioen Formule E

Lees ook: Lando Norris: MCL36 past niet bij mijn rijstijl

Lees ook: Franz Tost: Zag al snel dat Vettel wereldkampioen kon worden

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden