Franz Tost: Zag al snel dat Vettel wereldkampioen kon worden

door Tim Koenders
Tost_Sochi

Franz Tost zag al snel dat Sebastian Vettel een grote coureur kon worden. Nadat Vettel heeft aangegeven dat hij de Formule 1 gaat verlaten blikt Franz Tost met alleen maar lovende woorden terug op de carrière van de viervoudig wereldkampioen.

Sebastian Vettel maakte voor de Grand Prix van Hongarije bekend dat hij na dit seizoen de Formule 1 gaat verlaten. De viervoudig wereldkampioen wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Vettel wist zijn eerste race te winnen toen hij voor Toro Rosso reed. Franz Tost, de man die twee jaar lang de teambaas van Vettel was bij Toro Rosso, blikt voor Formula 1 terug op de carrière van de Duitser. De Oostenrijkse teambaas beschrijft dat hij al snel zag dat Vettel een grote coureur ging worden.

Sebastian Vettel Red Bull Racing
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Een groot talent

“De vragen die hij stelde waren erg goed voor een jonge coureur als hij. Hij stelde sowieso veel vragen toen hij voor ons team reed en kwam zelf ook met veel ideeën.” Tost legt uit dat de viervoudig wereldkampioen altijd positief was ingesteld. “Vettel lette ook echt op de details, dat is heel belangrijk. Aan zijn manier van werken kon je zien dat het een grote coureur zou worden. Ik zag al snel dat hij wereldkampioen kon worden.”

Lees ook: IndyCar-coureurs McLaren zien kansen in Formule 1 vervagen

Lees ook: Strafpunten en gridpenalty's: Wie moeten er uitkijken?

Lees ook: Lando Norris kijkt blij terug op eerste seizoenshelft

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden