Lando Norris kijkt blij terug op eerste seizoenshelft

Lando Norris Frankrijk

Lando Norris blikt tevreden terug op de eerste helft van dit Formule 1-seizoen. Na een moeizame start, heeft het team van McLaren aardige stappen gezet. Vooral de podiumplek voor de Brit in Imola laat dat goed zien. 

McLaren kende een moeizame start van het seizoen door vroege problemen die zich voordeden tijdens de wintertest. De eerste race van het seizoen eindigde beide coureurs dan ook buiten de punten. "Ik denk dat het belangrijkste ding is dat we het seizoen niet zo sterk zijn begonnen als gehoopt", zo laat hij weten aan F1.com. Volgens Norris is het een goede prestatie dat het team momenteel met Alpine kan vechten om de vierde plek in het kampioenschap.

Lando Norris Hongarije

Foto: McLaren Media Centre

Sterke punten

Door bij tien van de dertien races in de punten te eindigen, heeft Norris een sterke basis voor zichzelf neergelegd. Hij heeft zelf meerdere hoogtepunten dit seizoen, maar vindt zijn podiumplek in Imola er toch wel bovenuit steken: "Ik weet niet hoe ik in Imola op het podium ben beland, het verbaast me echt. Met de auto die we toen hadden was dat echt een prestatie, het maakt me nu nog steeds aan het lachen." Daarbij vertelt hij dat McLaren op sommige vlakken erg sterk is: "Onze consistentie, betrouwbaarheid op veel vlakken, pit stops, strategie en veel meer dingen." De Brit ziet zelf ook in dat het team nog niet is waar het zou moeten zijn, maar als dit doorgezet kan worden na de zomerstop, is Norris tevreden.

Verschillen nog steeds groot

Wel ziet Norris in dat het verschil naar de top van het veld nog steeds erg groot is: "We zitten er dichtbij op zaterdag, maar iedereen zit op zaterdag dichter bij elkaar. Op zondag is het verschil juist groter dan het in het verleden is geweest en daar moeten we aan werken." Volgens hem is het dus vooral zaak om het gat naar de top 3 te dichten, omdat de topteams momenteel onbereikbaar lijken.

Lees ook: Toto Wolff: FIA kan niet niks doen aan porpoising probleem

Lees ook: Victor Muller voert gesprekken met Canadese investeerder

Lees ook: Alexander Albon: Ik worstelde met de Red Bull auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden