Alexander Albon: Ik worstelde met de Red Bull auto

alexander albon silverstone

Alexander Albon denkt dat met zijn huidige ervaring de overstap naar Red Bull er anders had uitgezien. Volgens de Thaise coureur krijgen huidige jonge coureurs meer kansen om zich te ontwikkelen, iets wat Albon miste. Dit laat hij weten tegenover Auto Motor und Sport

De ontwikkeling van Alexander Albon in de koningsklasse is niet zonder slag of stoot gegaan. Halverwege 2019 maakte hij de overstap van toendertijd Toro rosso naar Red Bull. Dat ging ten koste van Pierre Gasly, die tegenvallende resultaten liet zien bij Red Bull. Albon wist zich staande te houden naast Max Verstappen, maar in 2020 verliep het een stuk slechter voor de Thai. Hij kon Verstappen niet bijbenen en uiteindelijk werd zijn plek overgenomen door Sergio Perez. Albon is in 2021 actief geweest in de DTM series en maakte in 2022 de overstap terug de Formule 1 in, maar ditmaal bij het team van Williams.

Gebrek aan ervaring

In eerste instantie zou Albon helemaal niet naar de Formule 1 komen. Hij had in 2019 al een contract getekend bij Nissan in de Formule E, maar door de tegenvallende resultaten van Brandon Hartley bij Toro Rosso kwam er een plek vrij. Zonder enige ervaring in de Formule 1 kwam Albon terecht in de koningsklasse. Daarna verliep alles in een stroomversnelling en kwam hij na een half jaar bij een topteam terecht. "Ik werd na een half jaar meteen in een topteam gezet. Eerder dan welke andere coureur dan ook. Ik had het jaar daarvoor ook helemaal niet getest. 2019 werd een goed jaar, maar in 2020 worstelde ik met de auto", vertelt Albon. Volgens Albon krijgen jonge coureurs tegenwoordig beter de kans om zich te ontwikkelen. "Als je vandaag de dag naar de jongelingen kijkt, dan zie je dat ze de kans krijgen om zich langzaam te ontwikkelen."

Albon-Turkije-2
Alexander Albon in de Red Bull

Overstap Red Bull

Volgens Albon kwam de overstap niet te vroeg, maar had het er met zijn huidige ervaring heel anders uit kunnen zien. "Kwam de overstap te vroeg? "Dat wil ik niet zeggen. Maar met de ervaring die ik nu heb had het er wel heel anders uitgezien", aldus Albon. Die voor nu goed op zijn plek zit bij Williams. Voorlopig hoeft de Thaise coureur nog geen afscheid te nemen van de koningsklasse, want hij heeft recent nog een meerjarig contract getekend bij Williams. 

Lees ook: Valtteri Bottas bestempelt 2022 als fijnste seizoen in carrière

Lees ook: Pierre Gasly teleurgesteld in prestaties AlphaTauri

Lees ook: Floor Jansen zingt volkslied bij GP Nederland

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden