Pierre Gasly teleurgesteld in prestaties AlphaTauri

door Anouk Ros
Pierre Gasly Hongarije 2022

Pierre Gasly is niet blij met de huidige prestaties van zijn team, AlphaTauri. De eerste seizoenshelft presteert het team matig, met momenteel een achtste plek in het constructeurskampioenschap. De Fransman hoopt dat daar na de zomerstop verandering in komt. 

AlphaTauri heeft in Azerbeidzjan voor het laatst punten binnengehaald, dankzij Gasly die als vijfde eindigde. De vijf races daarna heeft het team dus matig gepresteerd, met enkele uitvalbeurten en nul punten in totaal. Voor nu moet AlphaTauri het dus doen met 27 punten en een achtste plek in het kampioenschap. Volgens Gasly is de zomerstop een mooi moment om goed te evalueren, en daarmee sterker terug te komen: "Het is denk ik zaak om een stapje terug te doen en het grotere plaatje te bekijken. Dan gaat het om welke richting we zijn ingeslagen en hoe we het budgetplafond inzetten. Voor zover ik weet zaten we al vrij vroeg in het seizoen op het randje."

Pierre Gasly Hongarije

Foto: Red Bull Content Pool - Peter Fox / Getty Images

Tweede helft

Gasly ziet de tweede helft van het seizoen rooskleurig in. Met een vrisse blik en de verschillende circuits die eraan komen, ziet hij zeker kansen liggen. "Ik denk dat het voor ons goed is dat er een zomerstop is. We kunnen de tijd gebruiken om op te laden, maar ook om bij elkaar te komen en proberen te begrijpen wat er met ons pakket gebeurt", zo laat hij weten volgens Motorsport.com. Begin van het seizoen zat het team nog vrij dicht op het middenveld, een situatie die Gasly graag terugziet. 

Alles op alles

Volgens de Fransman moet het team alles uit de kast halen om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Wel ziet hij in dat de start van het seizoen niet alles zegt over het verdere verloop: "Het maakt niet uit hoe je start, zolang er gedurende het seizoen maar een stijgende lijn is." Hij heeft dan ook zeker vertrouwen in wat nog komen gaat. "Ik weet wat het team kan bereiken, we werken hard samen. Daarnaast hebben we de juiste mensen. Het gaat er nu om dat we deze kennis en vaardigheden omzetten in rondetijden op de baan", aldus Gasly.

Lees ook: Floor Jansen zingt volkslied bij GP Nederland

Lees ook: Stoffel Vandoorne op weg naar Formule E-titel: Niet achterover leunen

Lees ook: Guanyu Zhou hoopt op contractverlenging bij Alfa Romeo

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen