Guanyu Zhou hoopt op contractverlenging bij Alfa Romeo

door Steffie van Hamersveld
Guany Zhou Australian Grand Prix - Sunday

Als het aan Guanyu Zhou ligt blijft hij voorlopig bij Alfa Romeo. Zijn contract loopt eind dit jaar af, maar Zhou hoopt op een verlenging bij zijn huidige werkgever. “Ik heb het naar mijn zin bij Alfa Romeo”, aldus Zhou tegen Motorsport.com.

Guanyu Zhou is dit seizoen de enige rookie op de grid, maar lijkt zijn plek goed gevonden te hebben bij Alfa Romeo. De coureur uit Shanghai wist tijdens de eerste race in Bahrein zelfs direct een punt te scoren. “Aan het begin van het seizoen maakte ik me zorgen over mijn toekomst, maar nu heb ik dat niet meer”, zegt Zhou. Naar eigen zeggen heeft hij laten zien dat hij snel is en gaat het er nu vooral om dat hij consistent blijft. “Natuurlijk wil ik me blijven verbeteren richting het einde van het jaar.”

 

Nog geen gesprekken

Volgens Zhou heeft hij nog niet met het team samen gezeten om de eventuele contractverlenging te bespreken. Ook is hij niet van plan om al met andere teams te praten. “Als ik zo door kan gaan en elke race een beetje beter wordt, zie ik niet in waarom ik niet bij Alfa Romeo kan blijven”, stelt Zhou. Voor de zomerstop heeft teambaas Frédéric Vasseur al laten weten dat Zhou momenteel niet bezig moet zijn met zijn toekomst, maar zich eerst moet focussen op de komende paar races.

Prima seizoen

Volgens Vasseur zijn de komende circuits ook bekend terrein voor de coureur uit China. Eerder in het seizoen stonden er een aantal lastige circuits op het programma die voor Zhou nog onbekend terrein waren volgens Vasseur. Zo noemde hij onder andere Montreal, Imola en Baku. “Daar maakte ik me wel een beetje zorgen, maar hij heeft het goed gedaan”, aldus Vasseur. Ondanks dat er wat problemen waren met de betrouwbaarheid van de C42 en Zhou in Silverstone een zware crash te verduren kreeg, laat de coureur uit China tot op heden een prima eerste seizoen zien.

Lees ook: Helmut Marko ontkent geruchten Alpine: Er is geen clausule voor Gasly

Lees ook: F1 aan Tafel: "Alpine heeft een stel pannenkoeken als advocaten"

Lees ook: Christian Horner: Perez levert goed werk

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden