Christian Horner: Perez levert goed werk

horner en perez silverstone

Christian Horner is meer dan tevreden over de prestaties van Sergio Perez. Volgens de teambaas van Red Bull levert hij goed werk en groeit zijn zelfvertrouwen. Tevens werkt hij perfect samen met Max Verstappen en is dit de beste line-up van Red Bull tot nu toe. Dit laat Horner weten tegenover Sky Sports

Sinds 2021 is Sergio Perez coureur bij Red Bull en zijn prestaties liegen er niet om. Hij is zelfs beloond met een contractverlenging tot eind 2024. Christian Horner is dan ook erg tevreden met het werk wat hij levert en ziet dat de Mexicaan steeds meer zelfvertrouwen heeft. 

Stappen gezet

Volgens teambaas Horner heeft Perez goede stappen gezet binnen het team en passen de nieuwe reglementen goed bij de Mexicaan. "Sergio [Perez] heeft zich nu in het team genesteld. Het nieuwe technische reglement past goed bij hem. Hij levert goed werk. Hij won natuurlijk in Monaco en pakte zijn eerste pole in Jeddah. Hij heeft al een aantal prachtige grands prix achter de rug. Op Silverstone zat hij er ook goed bij," aldus Horner. Die ziet dat het zelfvertrouwen van Perez aan het groeien is. "Je ziet zijn zelfvertrouwen groeien. Niks is ook meer nieuw voor hem. Je ziet nu dat hij relaxter is en hij heeft een goede band met zijn engineers. De werkrelatie met Max is beter dan wij ooit eerder hebben gehad met onze coureurs."

sergio perez winnaar gp monaco

Teamgenoot Verstappen

De laatste aantal races lijkt Perez meer moeite te hebben met de auto dan zijn teamgenoot Max Verstappen. Hij klaagde er zelfs over, want de auto zou beter bij de rijstijl van Verstappen passen. Perez blijft dan ook achter bij Verstappen. Toch vindt Horner dat dit rijdersduo enorm goed bij elkaar passen. "Natuurlijk willen we de beste coureurs die er zijn, maar deze twee passen gewoon ontzettend goed bij elkaar. Stel dat je twee alfa-mannetjes hebt, dan kan dat destructief werken", vertelt de Red Bull teambaas. Volgens Horner weet Perez dat er een kans voor hem ligt, maar daar moet hij wel slim mee omgaan. "Sergio [Perez] rijdt nu in de beste auto die hij ooit gehad heeft. Hij weet dat er een kans ligt. Maar hij weet ook dat hij daar slim gebruik van moet maken over een heel seizoen."

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Nederlandse Donkervoort en F1'

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoop op meer coureurs zoals Vettel

Lees ook: Coronel pakt zesde plaats op Anneau du Rhin in WTCR

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden