F1 aan Tafel: 'Nederlandse Donkervoort en F1'

door Zus Veldkamp
F1 aan Tafel 08-08-2022

Ondanks de zomerstop zitten de heren van F1 aan Tafel niet stil. Zo wordt er gepraat over de rommel bij Alpine, de eerste helft van het seizoen en ook Mattia Binotto komt uitvoerig ter sprake. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Jeroen Mul ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Silly season

Het is de zomerstop dus silly season kan niet achterblijven. Zo is er een hele rel ontstaan omtrent Oscar Piastri en Alpine, die nu toch niet naar Alpine gaat. Volgens Victor Muller, voormalig Formule 1-eigenaar en ondernemer, onder andere bekend van automerken als Spyker en Saab, is Alpine degene die een enorme blunder begaat. "Ik denk dat in de paniek van het moment Alpine een enorme misstap heeft begaan door een publicatie te doen ten aanzien van Piastri. Die was nog niet onderbouwt met een getekend contract of een conformatie."

Terugblik eerste seizoenshelft

De eerste seizoenshelft zit er alweer op. Met nog negen races te gaan is het Formule 1-circus al ruim over de helft. Vaste waarde, Frans Verschuur, vindt het voorspelbaar wie er dit jaar wereldkampioen gaat worden en dat dankzij de blunders van Ferrari. "Als Ferrari niet zulke blunders gemaakt had, was het nu niet zo spannend. De Max [Verstappen] fans vinden het prima, maar voor de race fans is dit natuurlijk niet leuk. Eigenlijk zien we al dat Max [Verstappen] wereldkampioen is."

Drie problemen voor Ferrari

Dat de eerste seizoenshelft voor Ferrari niet vlekkeloos is verlopen is duidelijk. Door strategische blunders loopt het team achter op rivaal Red Bull. Volgens Denis Donkervoort, staat aan het roer bij Donkervoort Automobielen én coureur bij dit mooie merk, ligt het aan drie problemen, maar heeft Mattia Binotto ook voor goede dingen gezorgd. "Het waren drie problemen voor Ferrari aan het begin van het seizoen, de strategie, fouten van Charles Leclerc en de betrouwbaarheid. Binotto heeft er wel voor gezorgd dat Ferrari weer op het podium is gekomen."

 

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Jeroen Mul

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden