Coronel pakt zesde plaats op Anneau du Rhin in WTCR

door Bas Leesberg
Tom Coronel - rijdend - WTCR - Anneau du Rhin 2022

Tom Coronel heeft wederom flink wat punten gepakt in het FIA WTCR en wel op het Anneau du Rhin in Blitzheim in het Noord-Oosten van Frankrijk. Coronel heeft naar eigen zeggen genoten van ''mooi, klassiek toerwagenracen''. 

Coronel heeft zo'n beetje alle circuits ter wereld aangedaan, maar het circuit Anneau du Rhin was voor de Nederlander een totaal nieuwe baan. ''Ik race al 33 jaar, maar had nog nooit van dit circuit gehoord, laat staan dat ik er ooit geweest was.'' Toch weet de ervaren coureur zich snel aan te passen en twee keer naar een zevende tijd te rijden. ''De snelheid zat er lekker in. Dat bleek ook tijdens de kwalificatie, waarin ik ook als zevende eindigde, maar ik zat slechts acht honderdste af van de tijd van mijn teamgenoot Magnus, die als vijfde eindigde en daarmee wel door mocht naar Q3, en ik dus niet. Maar goed, de snelheid was er.”

Race 1

Coronel komt goed weg wanneer de lichten uitgaan. ''Ik lag even vijfde, ging zelfs kort over het gras, maar ik was ook wel lief voor mijn teamgenoot Magnus, want die staat goed in het kampioenschap, dus die moest ik laten leven.'' Helaas voor de Nederlander blijkt niet iedereen zo 'lief' te zijn. ''Mijn positie kon ik goed vasthouden, maar toen kwam Michelisz en die ramde hem er behoorlijk naast, waardoor ik het momentum verloor en Rob Huff mij voorbij kwam. Zo werd ik uiteindelijk zesde in de eerste race. Gewoon een lekkere wedstrijd gereden, al hadden we zeker de snelheid gehad om nog wat verder naar voren te eindigden.”

Race 2

Later op de middag rijden de coureurs nog een race. Deze keer heeft Coronel wat meer problemen. ''Opnieuw ging ik heel goed van start, maar opeens begon de motor een beetje in te houden bij het opschakelen van één naar twee. Zo lag ik achtste in de eerste bocht en daar heb ik ook de hele race gereden, totdat Guerrieri in de slotfase een heel rare actie uithaalde. Hij zei naderhand dat hij me voor de chicane voorbij wilde laten, maar dat kon helemaal niet, want die chicane was supersmal met links en rechts bandenstapels.''

''In de volgende bocht verdedigde hij ook niet aan de binnenkant, dus daar ging ik naar binnen en in één keer gooide hij alsnog het gat dicht en vlogen we er beiden af. Later bood hij wel zijn excuses aan, die heb ik geaccepteerd, maar ik heb wel vier plaatsen verloren en zit met de schade. Jammer!” 

Wellicht dat Coronel het volgende raceweekend meer geluk heeft. Dan rijdt hij mee in de TCR Europe Series op 27 en 28 augustus. De baan leren kennen is dan niet nodig, want ze rijden op de door Coronel geliefde Nürburgring. 

Lees ook: Webber over einde F1-carrière Vettel: De juiste beslissing

Lees ook: Sergio Pérez: Ik kan iedereen verslaan, ook Max

Lees ook: Aston Martin richt blik op 2023

door Bas Leesberg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden