Aston Martin richt blik op 2023

Aston Martin pitstop oostenrijk

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft aangegeven dat de focus van het Britse Formule 1-team op de AMR23 ligt. Dat vertelt hij aan The Race. Er werkt volgens hem nog maar een kleine groep aan de AMR22 van dit seizoen. 

De overname van Lawrence Stroll's Aston Martin heeft nog geen vruchten afgeworpen. Het team dat werkt aan een gloednieuwe thuisbasis, over een aantal jaar wil strijden om overwinningen en Fernando Alonso aantrok, komt tot dusver niet verder dan een negende plaats in het kampioenschap. Het hoogtepunt kwam in Azerbeidzjan toen Vettel een zesde plaats wist te behalen. Teamgenoot Stroll kwam tot de zomerstop niet verder dan een tiende plaats in Imola, Miami, Canada en Frankrijk. Het team legt, mede daarom, de focus op het komende seizoen. 

Voor tegenstanders komen

''Ondanks dat we de AMR22 moeten blijven ontwikkelen en we er een kleine groep mensen aan hebben werken, hebben we nu al onze focus gericht op de AMR23. Onze aandacht ligt nu al even bij de AMR23, omdat die auto vanaf het begin moet presteren. Een nieuw seizoen en nieuwe auto bieden de grootste mogelijkheid om voor onze tegenstanders te komen.''

Updates

De resultaten zijn door het seizoen niet veel verbeterd, maar toch houdt Krack vol dat de updates succesvol zijn geweest. ''Ze hebben niet gewerkt omdat we niet zijn geklommen in de ranglijst, maar het is gewoon niet genoeg om onze achterstand in te halen.'' De Aston Martin-garage heeft hoewel de matige resultaten veel bekijks gehad. Zo werden ze in het begin van het seizoen beschuldigd van het maken van de 'groene Red Bull'. Onzin, volgens Krack.

''We zijn ten onrechte beschuldigd van kopiëren dit seizoen. De nieuwe achtervleugel die we naar de Hongaarse Grand Prix hebben gebracht, onderstreepte ons vermogen om te innoveren en weten onze concurrenten voor te zijn door met ideeën te komen die zij niet hebben."

Lees ook: Sebastian Vettel: Leeftijd niet reden van pensioen

Lees ook: Guanyu Zhou: Blij met vertrek Alpine

Lees ook: Domenicali: Vettel blijft mogelijk betrokken bij Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden