Guanyu Zhou: Blij met vertrek Alpine

Guany Zhou Australian Grand Prix - Sunday

Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou is blij dat hij ooit uit het junior-traject van Alpine vetrokken is. De Chinees denkt dat als hij gebleven was hij in dezelfde situatie als Oscar Piastri dit seizoen zou zitten.

"Alle banden met Alpine zijn verbroken", sprak Zhou tegenover Racer. "Mijn contract liep daar afgelopen seizoen af. We waren in gesprek om het te verlengen toen de kans bij Alfa Romeo kwam. Die hebben we toen gepakt."

Geen plek bij Alpine

De keuze voor Zhou werd vereenvoudigd omdat er bij Alpine geen plek voor hem was. "Het was al duidelijk dat er voor mij geen plek bij Alpine was. Daardoor hebben we afgesproken niet met elkaar door te gaan. Zowel Alpine als Alfa Romeo zijn grote namen dus ik ben blij met de overstap."

01-Guanyu-Zhou-UNI-Virtuosi-C-Formula-Motorsport-Limited

Situatie Piastri

Voor Guanyu Zhou was de keuze ook zeker te rechtvaardigen nu ook Oscar Piastri in de situatie zit dat hij zonder stoel zit. "Het verlaten van Alpine was niet makkelijk, maar wel te rechtvaardigen. Als ik bleef, dan zat ik nu in hetzelfde probleem als Piastri. Ik kreeg de kans bij Alfa, dus dat maakt het wel dat het een goede keuze was om Alpine te verlaten."

Lees ook: Sebastian Vettel: Leeftijd niet reden van pensioen

Lees ook: Szafnauer: Alpine hoger niveau dan Aston Martin

Lees ook: Domenicali: Vettel blijft mogelijk betrokken bij Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden