Lewis Hamilton: Hoop op meer coureurs zoals Vettel

door Tim Koenders
Vettel en Hamilton

Lewis Hamilton hoopt dat jonge coureurs een voorbeeld nemen aan Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen sprak zich namelijk vaak uit over verschillende wereldproblemen.

Vlak voor de Grand Prix van Hongarije werd naar buiten gebracht dat Sebastian Vettel aan het einde van het seizoen stopt in de Formule 1. Sebastian Vettel staat met vier wereldtitels bekend als één van de beste Formule 1-coureurs aller tijden. De laatste jaren rijdt de Duitser niet meer vooraan mee. Toch bleef hij opvallen door zijn acties naast de baan. Zo heeft hij bijvoorbeeld vorig jaar na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië geholpen met het opruimen van het afval op de tribunes. Daarnaast sprak hij zich ook vaak uit over verschillende wereldproblemen. Iets waar jonge coureurs volgens Lewis Hamilton nog een voorbeeld aan kunnen nemen.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21 Bahrein 2021
Foto: Aston Martin F1

Vettel uniek

“Ik hoop echt dat Vettel de nieuwe generatie heeft geïnspireerd. Ik hoop dat ze zich beseffen dat er meer is dan alleen de Formule 1.” Dat liet de zevenvoudig-wereldkampioen weten volgens Motorsport.com. “Ik hoop echt dat we de komende jaren meer coureurs gaan zien zoals Vettel. Al zijn er natuurlijk geen garanties want hij is echt uniek.”

Lees ook: Webber over einde F1-carrière Vettel: De juiste beslissing

Lees ook: Sergio Pérez: Ik kan iedereen verslaan, ook Max

Lees ook: Aston Martin richt blik op 2023

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden