Helmut Marko ontkent geruchten Alpine: Er is geen clausule voor Gasly

door Frederique van Grinsven
AlphaTauri AT03 Gasly

Dankzij de transfer-soap rondom Alpine, kwamen ook de geruchten naar boven dat Pierre Gasly AlphaTauri zou inwisselen voor het vrijgekomen zitje bij het Franse team. Maar eerdere berichten van een schijnbare exit-clausule in Gasly's contract worden nu ontkracht door Red Bull's Helmut Marko zelf.

De clausule in het contract van Gasly met AlphaTauri zou het voor de Franse coureur mogelijk maken om zich in 2023 bij een rivaliserend team te voegen. Op de voorwaarde dat het team hoger staat dan AlphaTauri in het klassement. Alpine, momenteel vierde in het constructeurskampioenschap, zou in het scenario passen.

De plotselinge exit van Fernando Alonso bij Alpine en de verhalen rondom Oscar Piastri schijnbaar op weg naar McLaren, maken een overstap van Gasly alleen maar aannemelijker.

Pierre Gasly Hongarije quali

Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Vast bij AlphaTauri

Maar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is er geen sprake van een exit-clausule bij Gasly. "Die was er niet voor de zomerstop en die zal er ook niet zijn na de zomerstop" benadrukt Marko bij het Duitse Sport1.

Een optie om terug te gaan naar Red Bull voor Gasly is geblokkeerd omdat Sergio Perez opnieuw heeft getekend bij het topteam tot eind 2024.

Ook AlphaTauri-teambaas Franz Tost laat van zich horen. "Het heeft voor Red Bull geen zin om Pierre te laten gaan. Als een Red Bull-coureur faalt, is er geen andere adequate piloot die kan ingrijpen. Alleen Gasly kan dat."

Lees ook: F1 aan Tafel: "Alpine heeft een stel pannenkoeken als advocaten"

Lees ook: Christian Horner: Perez levert goed werk

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoop op meer coureurs zoals Vettel

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden