Stoffel Vandoorne op weg naar Formule E-titel: Niet achterover leunen

stoffel vandoorne formule E london 2022

Stoffel Vandoorne lijkt goed op weg om zijn eerste wereldtitel in de Formule E te behalen. Met nog twee races te gaan aankomend weekend nadert de Formule E het einde van het seizoen. Ondanks een ruime voorsprong van 36 punten, durft Vandoorne zeker niet achterover te leunen.

Op 13 en 14 augustus zullen de laatste twee Formule E-races van dit seizoen worden verreden in Zuid-Korea. Stoffel Vandoorne staat momenteel 36 punten voor op de nummer twee in het klassement, Mitch Evans. Echter is Vandoorne van mening dat hij zich de komende twee races geen fouten kan veroorloven. “We weten uit het verleden dat het zo kan omslaan als de een iets fout doet en een andere coureur juist goed”, zegt de Belgische coureur in gesprek met Motorsport.com.

 

Tij kan snel keren

In London moest Vandoorne als dertiende starten, op een circuit waar lastig in te halen is. De Mercedes-EQ-coureur wist hier alsnog een vierde plaats te bemachtigen, na een gevecht met Evans, die wegens een technisch probleem moest afhaken. Dit geeft volgens Vandoorne duidelijk aan hoe snel het tij kan keren. Tijdens de komende twee races zijn er nog maximaal 60 punten te verdienen. Als de Belg na de eerste race in Seoul minimaal 30 punten voorsprong heeft, mag hij zich wereldkampioen Formule E noemen.

Constructeurskampioenschap

Ook bij de constructeurs lijkt Mercedes-EQ, het team van Stoffel Vandoorne, er goed voor te staan. Teamgenoot Nyck de Vries staat momenteel nog achtste in het rijdersklassement, maar heeft met twee overwinningen goede zaken gedaan voor het team. Met 106 punten is de achterstand voor de regerend wereldkampioen te groot voor titelprolongatie. de Nederlander kan zeker nog een hoop plaatsen goed maken in het klassement en belangrijke punten binnenhalen voor zijn team.

Lees ook: Guanyu Zhou hoopt op contractverlenging bij Alfa Romeo

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Nederlandse Donkervoort en F1'

Lees ook: Lewis Hamilton: Hoop op meer coureurs zoals Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden