Valtteri Bottas bestempelt 2022 als fijnste seizoen in carrière

Valtteri Bottas Hongarije

Valtteri Bottas is van mening dat hij momenteel zijn fijnste seizoen in de Formule 1 beleeft. Dit heeft volgens hem vooral te maken met de rust die hij ervaart rondom zijn contract. Een meerjarig contract is bij de Fin namelijk nog niet voorgekomen, waardoor hij nu voor het eerst een rustige zomerstop ingaat.

In zijn jaren bij Mercedes en Williams heeft Bottas enkel en alleen eenjarige contracten getekend, waardoor de onzekerheid voor komende seizoenen groot was. Na zijn vertrek bij Mercedes heeft hij een meerjarig contract gekregen bij Alfa Romeo, wat ervoor zorgt dat deze stressvolle tijd dit jaar achterwege blijft. "Dit is de eerste keer voor mij, want zelfs met Williams was het altijd een eenjarig contract", zo laat hij weten aan Motorsport.com. Toch leeft hij mee met de coureurs die dit jaar in hetzelfde schuitje zitten als hij afgelopen jaren: "Het is de eerste keer dat ik niet hoef te stressen en vragen hoef te beantwoorden. Want voor de coureurs die het nog niet weten, zal het zeker geen fijne tijd worden." Daarbij kan hij zich nu volledig focussen op de actie op de baan, omdat hij zich niet bezig hoeft te houden met zaken daaromheen. 

Valtteri Bottas Hongarije helm

Foto: (Joao Filipe / DPPI)

Andere ervaring

Dankzij het team waar Bottas momenteel rijdt, krijgt hij een geheel andere ervaring van de sport dan bij Mercedes. En volgens de Fin is dit zeker op een positieve manier het geval: "Het voelt alsof ik meer geniet in Formule 1 dan ooit." De uitleg die hij daaroor geeft, heeft vooral te maken met zijn positie op de baan, en ook de coureurs waarmee hij concurreert: "In het verleden bij Mercedes waren we vaak in gevecht met één team, dus dan was je enkel gefocust op die twee auto's. Nu heb ik zes auto's om me heen waar ik op moet letten, dat is leuk."

Fijne sfeer

Daarbij benoemt hij de "relaxte" werksfeer binnen het jonge team van Alfa Romeo. Dit is amper te vergelijken met Mercedes, waar continu werd gevochten voor het kampioenschap. Dat verschil is zowel op de baan als daarbuiten te merken."Als ik aan het werk ben, werk ik natuurlijk altijd hard. Maar als ik vrij ben, kan ik nu doen wat ik wil", zo vertelt hij.

Lees ook: Pierre Gasly teleurgesteld in prestaties AlphaTauri

Lees ook: Floor Jansen zingt volkslied bij GP Nederland

Lees ook: Stoffel Vandoorne op weg naar Formule E-titel: Niet achterover leunen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden