Victor Muller voert gesprekken met Canadese investeerder

door Zus Veldkamp
Victor Muller

Spyker-oprichter Victor Muller is in gesprek met een Canadese investeerder. Hij vertelt dat in de podcast F1 aan Tafel. Dit nadat gesprekken met een Russische investeerder, door de oorlog met Oekraïne, niet meer door kon gaan. 

Het automerk Spyker laat weten bezig te zijn met een nieuwe Canadese investeerder voor het merk. Het bedrijf voerde al vergaande gesprekken met Russisch investeerder Boris Rotenberg, maar heeft die gesprekken moeten staken.  

Doorstart

Nadat het bedrijf Spyker in 2021 failliet was verklaard liet Victor Muller begin dit jaar weten een doorstart te maken met Spyker, dit met Boris Rotenberg en diens zakenpartner Michail Pessis als investeerders. Maar door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ging die deal niet door en kwam het op een laag pitje te staan. Nu heeft Muller een Canadese investeerder gevonden, waarmee gesprekken plaatsvinden. Muller wil nog niet vertellen wie dat is, maar laat wel weten dat dat niet Lawrence Stroll is. "Ik heb een andere partij gevonden, Canadezen, daar ben ik nu volop mee in de weer. Het is niet Lawrence Stroll, die heeft zijn handen al vol aan Aston Martin", aldus Muller.

Amerikaanse zakenpartner

De Canadese investeerder is aanbevolen door een goede Amerikaanse zakenpartner, dat maakt het relatief bijzonder, omdat het in deze tijd al lastig genoeg is om investeerders te vinden. "Ik heb heel veel zaken gedaan met een Amerikaans beurzenfonds, dat werkte fantastisch. Daar hebben we geweldige zaken mee gedaan. Tien jaar later komen ze met een partij waarvoor ze hetzelfde hebben betekend als ons. Die hadden enorm interesse om met Spyker iets te gaan doen", vertelt Muller. Die ook laat weten dat dit het beste scenario is wat kon gebeuren. "Dan word je aanbevolen door de best mogelijke partij, namelijk een partij die heel veel jaren met je heeft samengewerkt. Dat werkt enorm goed. Dus dat was niet een partij die ik zelf gevonden heb."

Lees ook: Alexander Albon: Ik worstelde met de Red Bull auto

Lees ook: Valtteri Bottas bestempelt 2022 als fijnste seizoen in carrière

Lees ook: Pierre Gasly teleurgesteld in prestaties AlphaTauri

 

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden