F1 aan Tafel: "Aanfluiting voor F1 dat Räikkönen nog rijdt"

2021-Hungarian-Grand-Prix-Sunday

De gasten bij F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, kijken in de zomerstop van de Formule 1 terug op het eerste helft van het seizoen. Zij zijn wat minder te spreken over Kimi Räikkönen en spreken hun verwachtingen uit in welk team Valtteri Bottas gaat rijden volgend seizoen. 

"Ik vind het eigenlijk wel een aanfluiting voor de Formule 1 dat Räikkönen op zijn 42e nog in een F1-auto rijdt", zegt hoofdredacteur van het Formule 1 magazine André Venema. "Het zijn andere tijden." Verschuur dacht hetzelfde van Alonso toen hij bekend maakte dat hij naar Alpine zou komen. Na zijn optreden in Hongarije is Verschuur daar anders over gaan denken.

Verschuur zegt daarbij dat Räikkönen ook niet uitstraalt dat hij zin heeft in een race terwijl Alonso dat nog wel heeft. Venema is het daarmee eens: "Hij straalt geen pit meer uit en geen enthousiasme. Alsof hij er helemaal geen zin meer in heeft." Maar dat ligt volgens hem misschien ook aan zijn persoonlijkheid. Verschuur vraagt zich alleen af of er een nieuwe coureur op het oog is voor Alfa Romeo, mocht de Fin na dit seizoen toch stoppen. Hij laat zelf de naam van Nico Hülkenberg vallen.

Kimi Räikkönen / Alfa Romeo Racing / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group (Xavi Bonilla / DPPI)

Wisseling van team voor Bottas

In een eerdere aflevering van F1 aan Tafel werd al besproken dat Valtteri Bottas interesse zou hebben in het team van Alfa Romeo. Mits hij geen contract meer zou hebben bij Mercedes. Verschuur ziet dat niet gebeuren en zegt dat hij hem eerder weer terug bij Williams zou zetten. Voormalig F1-teameigenaar Victor Muller denkt ook niet dat dat zal gebeuren en ziet hem eerder helemaal verdwijnen uit de Formule 1.

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Venema vindt dat Red Bull hem zou moeten overwegen als coureur: "Bottas heeft bewezen dat hij een ideale 'wingman' is en hij weet ook wat er bij Mercedes de laatste jaren is gebeurd. Voor mij zou dat een serieuze optie zijn als ik de baas was." Hij doet er nog een schepje bovenop en zegt dat er hoge verwachtingen waren van Sergio Pérez voor het seizoen, maar dat hij nog steeds niet in de buurt komt van Max Verstappen in de Red Bull. De andere gasten aan tafel zijn het daar niet mee eens. Mede door zijn mentale weerbaarheid zou hij volgens de gasten het volgende slachtoffer worden in het stoeltje naast de Nederlander. "Bottas zou de druk niet aankunnen bij Red Bull," aldus Muller.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio is hier te beluisteren, met onder andere dit fragment en het verhaal van Victor Muller over zijn tijd als eigenaar van een Formule 1-team.

Lees ook: F1 aan Tafel: De Spyker op z’n kop

Lees ook: F1 aan Tafel: “Lewis Hamilton niet bij de les in Hongarije”

Lees ook: Vettel blijft gediskwalificeerd; FIA wijst verzoek Aston Martin af

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen