IndyCar-coureurs McLaren zien kansen in Formule 1 vervagen

door Anouk Ros
Colton Herta McLaren

De IndyCar-coureurs van McLaren zien hun kansen voor de Formule 1 alsmaar kleiner worden, nu Oscar Piastri volgens de geruchten een plekje bij het team gaat innemen. Vooral Pato O'Ward, Mexicaanse IndyCar-coureur voor McLaren, is niet te spreken over de huidige werkwijze van Zak Brown.

Naast IndyCar-coureurs Colton Herta en Pato O'Ward, staat Álex Palou sinds kort ook onder contract bij McLaren. Volgens Brown zou O'Ward al een tijdje kans maken op een zitje in de Formule 1, maar dat idee lijkt nu niet meer haalbaar. Met de recente rel rondom Oscar Piastri, die zijn opleidingsteam Alpine verlaten zou hebben voor McLaren, lijken de IndyCar-coureurs van McLaren plaats te moeten maken voor deze jonge Formule 2-kampioen.

Beloftes waarmaken

O'Ward geeft aan dat hij niet de enige is die klaargestoomd zou worden voor een carrière in de Formule 1. Hij laat weten dat er met meerdere coureurs gesproken is over een stoeltje in de koningsklasse van de autosport. Toch lijken deze mannen nu plaats te moeten maken voor Oscar Piastri, die volgens de geruchten voor komend seizoen de plek van Daniel Riccardo over gaat nemen.

Kleine kans

O'Ward is niet blij met deze onverwachte wending. Hij zag zelf al wel in dat zijn kans in de Formule 1 nog even zou duren, maar met een nieuwe Australiër binnen het team, ziet hij het zomaar gebeuren dat de Formule 1 onbereikbaar gaat worden. "Zak heeft al heel wat coureurs een plekje in F1 voorgehouden. Vroeg of laat krijgt maar één de kans. Het enige dat ik doe is erom lachen. Het is niet dat ik er geen deel van uitmaak, dat doe ik wel degelijk", zo laat hij weten. Daarbij geeft de coureur aan dat een mogelijke kans als het rijden van een vrije training, nu ook niet meer zo hoog op zijn lijstje staat als voorheen: "Gewoon instappen en rondjes rijden in de auto hoeft van mij niet. De waarheid is dat ik niet geïnteresseerd ben om mijn energie en moeite te steken in iets waar je alleen maar doelloos rondjes rijdt."

Lees ook: Strafpunten en gridpenalty's: Wie moeten er uitkijken?

Lees ook: Lando Norris kijkt blij terug op eerste seizoenshelft

Lees ook: Toto Wolff: FIA kan niet niks doen aan porpoising probleem

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden