Lando Norris: MCL36 past niet bij mijn rijstijl

door Zus Veldkamp
lando norris pits monaco 2022

De MCL36 past volgens Lando Norris niet bij zijn rijstijl. De Britse coureur heeft net zoals teamgenoot, Daniel Ricciardo, moeite met de huidige auto, maar zegt dat het een kwestie van aanpassen is. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com.

Dat Daniel Ricciardo moeite heeft met de huidige McLaren bolide was al langere tijd duidelijk, maar ook Lando Norris heeft moeite met de MCL36. Volgens de Brit past deze auto niet bij zijn rijstijl en heeft hij zich aan moeten passen om er enigzins mee om te kunnen gaan. 

Rijstijl

Norris heeft al 76 WK-punten gescoord dit seizoen, toch komt het niet vanzelf voor de McLaren-coureur en is de auto totaal het tegenovergestelde van de rijstijl van Norris. "Op dit moment geeft de wagen me het tegenovergestelde van wat ik ervan verlang. De auto past absoluut niet bij mijn rijstijl. Dat is niet verkeerd, het is gewoon wat het is en je moet je eraan aanpassen", aldus Norris. Hij heeft daarom voor zijn gevoel redelijk werk verricht. "Ik heb dit jaar voor mijn gevoel redelijk werk verricht, door me aan te passen aan iets dat niet bepaald bij mij past. Dat is iets waarin ik in de afgelopen jaren ben gegroeid." Dat de auto om hem heen gebouwd zou zijn is dus onzin volgens Norris. "Volgens mij kan je op geen enkele manier zeggen dat de auto om mij heen is gebouwd."

Lando Norris Canada

Mening

Door zijn contractverlenging tot 2025 is Norris onderdeel van de toekomstplannen van McLaren en geeft dan ook vaker zijn mening over de auto. "Ik geef mijn mening en zeg wat ik denk dat nodig is om sneller te gaan met de wagen", vertelt Norris. Die doordat hij zijn mening vaker geeft niet altijd op één lijn ligt met teamgenoot Ricciardo. "Dat is soms het geval, maar over het algemeen zijn we het wel eens over wat we moeten verbeteren", aldus de Britse coureur. Of hij in zijn ideeën gelijk krijgt maakt hem niet veel uit, zolang hij zijn zegje maar kan doen. "Ik laat me zeker meer horen, al ben ik niet echt een prater. Iedereen heeft een eigen taak en is daar professioneel genoeg voor. Ik doe mijn zegje en of ik gelijk krijg, maakt me niet uit. Het is altijd goed om iets te bespreken, maar ook om vertrouwen te hebben in je collega’s."

Lees ook: Franz Tost: Zag al snel dat Vettel wereldkampioen kon worden

Lees ook: Zhou: Kritiek vóór Formule 1 debuut deed pijn

Lees ook: Bobby Epstein ziet meer races in VS wel zitten

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden