Zhou: Kritiek vóór Formule 1 debuut deed pijn

door Tim Koenders
Guanyu Zhou 2022

Guanyu Zhou is geschrokken van de kritiek die hij kreeg nog voordat hij zijn debuut in de Formule 1 had gemaakt. Er werd voor de start van het seizoen vaak gezegd dat het geld dat de Chinees meebracht de enige reden is waarom hij voor Alfa Romeo mocht rijden.

Guanyu Zhou is dit jaar bezig met zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Chinees nam het stoeltje van Antonio Giovinazzi over. De Italiaan was hier uiteraard niet blij mee en gaf al snel aan dat geld regeert in de sport. Online dachten ook veel mensen dat Zhou zijn stoeltje alleen had gekregen omdat hij geld meenam. Er kwam veel kritiek terwijl hij nog geen meter had gereden. Halverwege het seizoen beschrijft de debutant dat alle kritiek best pijnlijk was.

Guanyu Zhou tijdens filmdag Alfa Romeo 2022

Had felicitaties verwacht

“Ik heb hard moeten werken om mijn droom waar te kunnen maken. Ik ben derde geworden in de Formule 2 en heb genoeg punten voor mijn superlicentie. Mensen realiseren zich niet wat ik er allemaal voor heb moeten doen, dat deed best pijn.” Dat liet Guanyu Zhou weten in gesprek met Motorsport.com. “Het verbaasde mij dat ik zoveel negatieve reacties kreeg. Het blijkt dat veel mensen niet naar de opstapklasses kijken. Ik had toch verwacht dat mensen mij zouden feliciteren met mijn stap.” Verder geeft de Alfa Romeo-coureur aan dat hij erg blij is dat hij de meeste mensen die eerst nog kritiek hadden heeft kunnen laten zien wat hij kan. “De reacties die ik nu krijg zijn veelal positief.”

Lees ook: IndyCar-coureurs McLaren zien kansen in Formule 1 vervagen

Lees ook: Strafpunten en gridpenalty's: Wie moeten er uitkijken?

Lees ook: Lando Norris kijkt blij terug op eerste seizoenshelft

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden