Bobby Epstein ziet meer races in VS wel zitten

Miami Circuit

Bobby Epstein ziet graag dat er meer Formule 1-races gehouden worden in de Verenigde Staten. Volgens de baas van het circuit in Austin, Circuit of The Americas, is er in Noord-Amerika genoeg vraag van de fans om meer races te organiseren. 

Momenteel staan er twee races in de Verenigde Staten op de planning, wat volgend seizoen met een nachtrace in Las Vegas zal worden uitgebreid. De Grand Prix van Miami stond dit jaar voor het eerst op de kalender, terwijl er in Austin al sinds 2012 geracet wordt. Maar volgens Epstein kan dit dus zeker uitgebreid worden met meerdere races in de Verenigde Staten.

Groeiend aantal fans

Over Circuit of The Americas laat Epstein weten dat de race meer fans aantrekt dan dat er capaciteit is. Om die reden lijkt het hem dan ook meer dan logisch om meerdere races in de Verenigde staten te organiseren. "De vraag is momenteel in de Verenigde Staten ongelooflijk. Er worden dus zeker drie races gehouden, maar dat kunnen er veel meer worden", zo laat hij weten aan Autosport.com.

Eigen ervaring

Epstein kan het vooral hebben over de grands prix die zijn gehouden op zijn eigen circuit. Dit jaar zal daar voor de tiende keer de Grand Prix van Amerika verreden worden, die volgens Epstein weer binnen twee dagen was uitverkocht. Volgens hem zou het zeker mogelijk zijn om de capaciteit te vergroten, maar dat zal ten koste gaan van de beleving, en Epstein is niet van plan dat aspect naar beneden te halen. Hij is van mening dat de sport alsmaar populairder wordt in de Verenigde Staten, en hij doet er dan ook alles aan om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken. "Wij gaan niet over de content op de baan. Wij regelen de entertainment en de actie buiten de baan." 

Lees ook: IndyCar-coureurs McLaren zien kansen in Formule 1 vervagen

Lees ook: Strafpunten en gridpenalty's: Wie moeten er uitkijken?

Lees ook: Lando Norris kijkt blij terug op eerste seizoenshelft

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden