Lewis Hamilton: Formule 1 moet W Series helpen

door Patrick Wuite
W Series

Lewis Hamilton is kritisch op hoe de Formule 1-leiding omgaat met de W Series, de klasse waarin 18 vrouwen het in een Formule 3-auto tegen elkaar opnemen. Hij vindt dat er veel meer gedaan moet worden om de coureurs te helpen.

De klasse werd in 2019 opgericht en behoort, samen met de Porsche Supercup, Formule 2 en Formule 3, sindsdien tot het bijprogramma van de Formule 1. Jamie Chadwick werd in de eerste twee seizoenen kampioen en is hard onderweg naar haar derde titel op rij. Maar een stap naar de Formule 2 of de Formule 1 zit er niet in, tot grote ergenis van Lewis Hamilton. 

"Allereerst vind ik het echt supergoed dat we zo'n klasse hebben, maar hierbij moet het niet stoppen. We moeten nog veel meer doen om ervoor te zorgen dat die jonge vrouwen in de Formule 1 geraken. Er zijn nu drie jaar verstreken. We moeten dus nu echt met iets nieuws komen dat je bijvoorbeeld doorstroomt naar de Formule 2 als je hier kampioen wordt of zoiets", vertelt Hamilton aan Motorsport Week.

 

Kampioenschap

Jamie Chadwick gaat momenteel aan kop van het kampioenschap met 143 punten en heeft een gigantische voorsprong van 75 punten op Alice Powell. Chadwick zou in theorie al in Singapore kampioen kunnen worden. Na de race in Singapore is de W Series ook nog te gast in Austin en Mexico, waar het seizoen wordt afgesloten.

Lees ook: Lando Norris: MCL36 past niet bij mijn rijstijl

Lees ook: Bobby Epstein ziet meer races in VS wel zitten

Lees ook: Victor Muller voert gesprekken met Canadese investeerder

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden