Kevin Magnussen noemt terugkeer Formule 1 'voorrecht'

door Anouk Ros
Kevin Magnussen Hongarije

Kevin Magnussen noemt zijn terugkeer in de Formule 1 een voorrecht. Het toekijken vanaf de zijlijn begon hem pijn te doen, wetende dat hij niet meer terug zou keren. Het vertrek van Nikita Mazepin zorgde dan ook voor een verrassende wending en een terugkeer die Magnussen niet had zien aankomen.

Dit onverwachte Formule 1-seizoen kon voor Magnussen niet beter beginnen. De eerste race finishte hij als vijfde. Een prestatie die zowel voor hem als voor het team uit de lucht kwam vallen. Momenteel staat hij met 22 punten op een elfde plek in het kampioenschap voor de coureurs, tien punten boven teamgenoot Mick Schumacher.

Groot gemis

Magnussen is gedurende zijn tijd buiten de Formule 1 in verschillende klassen actief geweest. Hierdoor had hij niet het idee dat hij het racen in de Formule 1 miste. Toch kwam dit gevoel later wel opzetten: "Toen ik de races keek, deed het me een beetje pijn omdat ik wist dat ik dat nooit meer zou doen." Voor Magnussen speelt dat gevoel ook mee in zijn huidige situatie. "Ik denk dat het een enorm voorrecht is. Als je het eenmaal kwijtbent en dan toch terugkrijgt, is het heel gaaf om een Formule 1-coureur te zijn", zo laat hij weten aan F1.com.

Kevin Magnussen Hungaroring

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Tweede seizoenshelft

Net voor de zomerstop heeft het team veel updates naar buiten gebracht, maar volgens Magnussen duurt het nog even voor deze daadwerkelijk in het voordeel gaan werken. "Ik hoop op betere prestaties, maar met deze updates kost het soms tijd om de kenmerken en de verschillen in de auto echt te begrijpen", aldus Magnussen. Daarbij laat hij weten dat er gedurende het seizoen een stijgende lijn zit in de prestaties van de auto. Magnussen kijkt daarom uit naar de tweede helft van het seizoen, waar de auto hopelijk nog beter presteert.

Lees ook: AlphaTauri pineut in krap middenveld

Lees ook: Terugkeer Porsche lijkt zeker na bekendmaking handelsmerk

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is machtiger

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden