AlphaTauri pineut in krap middenveld

door Anouk Ros
Yuki Tsunoda Hongarije baan

Volgens Pierre Gasly is AlphaTauri de pineut nu het middenveld zo dicht bij elkaar ligt. Het team dat een vijfde plek voor ogen had, moet het nu doen met een teleurstellende achtste plek in het kampioenschap. 

Aan het begin van het seizoen verwachtte het team dat een vijfde plek haalbaar zou zijn. Maar met een magere 27 punten in de eerste 13 races, lijkt deze droom in duigen te vallen. Sinds de vijfde plek van Gasly in Azerbeidzjan zijn er geen punten meer gescoord, een pijnlijk resultaat voor het team. "We zijn allemaal mensen en die willen beloond worden voor het harde werken. Op dit moment doen we dat ook, maar we krijgen er zo weinig voor terug", zo vertelt Gasly aan Motorsport.com.

Lastiger middenveld

Door de nieuwe reglementen liggen de prestaties van de auto's veel dichter bij elkaar, wat resulteert in een middenveld van het vierde tot het laatste team. De Fransman beweert dat het rijden in het middenveld dan ook lastiger is dan vorig seizoen: "Het is in het middenveld beduidend lastiger dan vorig jaar. Er staan nu geen teams écht achteraan, zoals vorig jaar met Williams en Haas." Kleine fouten of problemen worden momenteel ook hard afgestraft: "Nu betaal je de prijs als je tekort komt, terwijl je vorig jaar nog dicht op de top-tien zat."

yuki tsunoda gp hongarije

Foto: Red Bull Content Pool - Dan Mullan / Getty Images

Afhankelijk van circuit

Volgens Gasly is het dit jaar vooral zo dat de prestaties per circuit verschillen. Het resultaat in Azerbeidzjan draagt hier ook aan bij. Het team heeft de opeenvolgende vijf races geen punt meer gescoord. Dit is volgens Gasly een pijnlijk voorval: "Als je één doel voor ogen hebt, wat je dus onwijs graag wil behalen, dan is het lastig om te accepteren dat bepaalde zaken niet helemaal naar wens verlopen." 

Lees ook: Terugkeer Porsche lijkt zeker na bekendmaking handelsmerk

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is machtiger

Lees ook: Vasseur: Betrouwbaarheid moet beter in tweede seizoenshelft

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden