Susie Wolff vertrekt bij Formule E team Venturi

door Frederique van Grinsven
2 Gen3 top formule e

Susie Wolff stopt als CEO bij Venturi Racing en verlaat de Formule E. De voormalig Williams testcoureur verlaat het Formule E-team voorafgaand aan de nieuwe samenwerking met Maserati voor volgend seizoen.

"Nu het meest succesvolle seizoen in de geschiedenis van Venturi FE ten einde is gekomen, eindigt ook mijn persoonlijke reis met het team en de Formule E." laat zij weten op Twitter vlak na de seizoenfinale in Zuid-Korea. Venturi Racing won de race en werd tweede in het constructeurskampioenschap achter Mercedes en derde met Edoardo Mortara bij de rijders.

Succesvolle reeks

Voorafgaand aan het 2018-2019 seizoen kwam Wolff als teambaas bij Venturi Racing om het team aan grotere successen te helpen. Vorig jaar werd ze gepromoveerd tot CEO.

"Toen ik bij Venturi FE kwam, was het mijn doel om een ​​team op te bouwen dat niet alleen succesvol was op de baan, maar ook voor een groter doel stond." zegt Wolff verder. "Een racefamilie die diversiteit viert en inclusiviteit verdedigt. Terwijl die reis nog steeds doorgaat, ben ik zo trots op de vooruitgang die we hebben geboekt."

Lees ook: F1 aan Tafel pleit voor luidsprekers in Formule E

Lees ook: Motorreglement 2026 definitief, aangepaste regels vanaf 2023

Lees ook: Lewis Hamilton verlaat Formule 1 niet opgebrand

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden