Stefano Domenicali: Kijken echt niet alleen naar geld

door Tim Koenders
Stefano Domenicali

Stefano Domenicali, baas van de Formule 1, zegt dat de Formule 1 in de zoektocht naar nieuwe circuits echt niet alleen naar het geld kijkt. Verschillende historische circuits dreigen de kalender te verlaten en dat leidt tot kritiek van de fans.

Sinds een aantal jaar rijdt de Formule 1 in verschillende landen waar veel geld wordt betaald om een Grand Prix te mogen organiseren. Denk hierbij aan de races in Bahrein en Abu Dhabi. Dit lijkt steeds meer te worden door het toevoegen van de Grands Prix van Qatar en Saoedi-Arabië. Waar nieuwe circuits toegevoegd worden zullen er andere moeten verdwijnen. Er werd gespeculeerd dat de Grand Prix van Monaco of de Grand Prix van België wel eens plaats zou moeten maken. De twee Grands Prix zijn echte favorieten onder de fans en dus kwam er veel kritiek.

spa

Ziel niet verkopen

“Natuurlijk is het geld voor ons belangrijk maar dat is overal zo. We kijken er niet alleen naar, we kijken naar het totaalpakket.” Dat liet Domenicali weten aan het Duitse Sport Bild. “Als we echt alleen naar het geld zouden kijken zou de kalender er heel anders uit hebben gezien. Ik verkoop de ziel van de Formule 1 niet. We stellen ons open voor de hele wereld.”

Lees ook: Sebastian Vettel: Formule 1 moet investeren in duurzaamheid

Lees ook: Nyck de Vries en Renger van der Zande toegevoegd aan autosportmonument Zandvoort

Lees ook: Susie Wolff vertrekt bij Formule E team Venturi

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden