Spa Grand Prix pakt groots uit

Mick Schumacher Spa Francorshamp

De organisatie van de Spa Grand Prix trekt dit jaar alles uit de kast om het Formule 1-weekend zo amusant mogelijk te maken. Fans zouden een Amerikaanse stijl kunnen verwachten in de Ardennen dit jaar.

Dit jaar werd voor het eerst de Grand Prix van Miami verreden. Rondom het Hard Rock Stadium werd een groots feest gebouwd gedurende het grand prix-weekend. Er liepen vele sterren over de grid en op een geheel Amerikaanse stijl werd racewinnaar Max Verstappen door twee politie motoren geëscorteerd naar het podium. Door de stijgende interesse in de Formule 1 willen meerdere circuits en steden een race organiseren, bijvoorbeeld Las Vegas, en daarbij een flinke som geld neerleggen. Daardoor ligt een circuit als Spa-Francorchamps onder druk. Op de conceptkalender van 2023 ontbreekt Spa zelfs. Dit jaar gaat de organisatie van de grand prix dan ook voor een andere koers.

Vorig jaar viel de grand prix letterlijk in het water. Door de hevige regenval kon de race niet worden verreden en stonden fans lang op de grasvelden te wachten tot ze weg konden. Dit jaar zal dat anders lopen, zo meldt motorsport.com. Allereerst wordt er gewerkt aan een Amerikaanse stijl. Buiten het circuit wordt een podium gebouwd voor een show met maar liefst vijfendertig DJ's en zullen in fanzones chefs eten bereiden. Ook logistiek wordt er gezorgd dat de 300.000 mensen snel van en naar het circuit komen. De organisatie zorgt voor extra treinen, verharde parkeerplaatsen en maakt gebruik van shuttlebusses. Mocht er nog een keer hevige regen vallen, dan heeft de organisatie een noodplan achter de hand.

Naar verluidt zullen er ongeveer 150.000 Nederlanders richting België gaan. 

Lees ook: Stefano Domenicali: Kijken echt niet alleen naar geld

Lees ook: Yuki Tsunoda: Ervaring van vorig jaar helpt enorm

Lees ook: Nieuwe reglementen 2023 gunstig voor grote teams

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden