Meerjarig contract Lando Norris draagt bij aan goede prestaties

Lando Norris cockpit Hongarije

Lando Norris ervaart meer rust dankzij zijn huidige contract bij McLaren. Door zijn meerjarige contract heeft hij een betere balans gevonden tussen werk en privé, wat ook zijn prestaties ten goede komt. 

Norris is in 2019 bij het Formule 1-team van McLaren gaan rijden en is daar sindsdien niet meer weggegaan. Tot op de dag van vandaag voelt hij zich goed over zijn keuzes, inclusief zijn langlopende contract. "Mijn gevoel zegt dat ik er goed aan heb gedaan door hier langer te blijven. Ik geniet ervan. Dat is voor mij het belangrijkste", zo laat hij weten aan Motorsport.com.

Onzekerheid binnen team

Met de huidige chaos binnen het team kan Norris in zijn handjes knijpen met het contract waarmee hij tot 2025 aan McLaren verbonden is. Zijn teamgenoot heeft een contract dat geldig is tot eind 2023, maar wordt mogelijk eerder uit zijn stoeltje gezet. Coureurs uit het IndyCar-team van McLaren aasden al een tijdje op de plek van Daniel Ricciardo, maar nu lijkt Formule 2-kampioen Oscar Piastri ermee vandoor te gaan. Ook in de prestaties van Ricciardo is te zien dat hij binnen het team onder druk staat, iets waar Norris geen last van heeft.

Lando Norris Daniel Ricciardo McLaren

Foto: McLaren Media Centre

Toekomstbeeld

Met in ieder geval een contract tot 2025, kijkt de Brit ook naar zijn komende jaren bij het team: "Het is niet dat het nu niet goed is, maar hopelijk geven de nieuwe windtunnel en andere projecten ons uiteindelijk een betere performance in 2024 en 2025." En dankzij deze zekerheid, voelt de Brit zich relaxter op de baan. "Voor mijn gevoel presteer ik aardig goed. Ik lever wanneer het moet en voel me ontspannen op de baan", zo vertelt hij.

Lees ook: Audi en Porsche steeds dichter bij plek in Formule 1

Lees ook: Laurent Mekies: Stemming binnen het team kan niet beter

Lees ook: Spa Grand Prix pakt groots uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden