Mick Schumacher: We staan er erg goed voor

door Tim Koenders
Mick Schumacher - close up - Oostenrijk 2022

Mick Schumacher vindt dat het team erg blij mag zijn met hoe ze ervoor staan, zeker in vergelijking met de openingsfase van het seizoen. De Duitser denkt dat er tijdens de tweede seizoenshelft nog wel wat te halen valt.

Na een aantal moeilijke jaren begon het seizoen van 2022 als een droom voor het team van Haas. Kevin Magnussen eindigde als vijfde tijdens de eerste race van het seizoen. Mick Schumacher eindigde de Grand Prix van Bahrein als elfde en moest nog even wachten op zijn eerste punten. Dit lukte hem later in het seizoen op Silverstone. Schumacher denkt dat het team grote stappen heeft gemaakt en dat het blij mag zijn met hoe ze ervoor staan.

Haas Mick Schumacher Oostenrijk 2022
Foto: Haas F1 Team Media

“In de openingsfase van het seizoen hadden we veel problemen met de afstelling van de auto. We moesten opnieuw beginnen en alles opnieuw opbouwen. Als ik terugkijk hebben we mooie stappen gemaakt en mogen we blij zijn met waar we staan.” Dat liet de Duitser weten volgens Motorsport.com.

Zelfvertrouwen

Ook is Schumacher tevreden met zijn eigen ontwikkeling. “Ik weet nu wat ik waard ben en waartoe ik in staat ben. Daar focus ik mij nu vooral op. Als ik gewoon mijn best blijf doen moeten de prestaties vanzelf komen.” Als hij zo doorgaat ziet Schumacher zeker mogelijkheden in de Formule 1. “In elk kampioenschap waarin ik heb gereden ben ik een keer eerste of tweede geworden. Ik zie niet in waarom dat in de Formule 1 niet zou kunnen.”

Lees ook: Meerjarig contract Lando Norris draagt bij aan goede prestaties

Lees ook: Audi en Porsche steeds dichter bij plek in Formule 1

Lees ook: Laurent Mekies: Stemming binnen het team kan niet beter

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden