Daniel Ricciardo positief ook na uitvalbeurt

alonso sprint imola

Daniel Ricciardo heeft alweer geen punten gehaald voor McLaren na een uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij kwam tijdens de race bijna stil te staan met een nog onbekend probleem aan de auto. 

Ricciardo weet niet wat het precieze probleem is. Dat vertelt hij aan F1.com na afloop van de race. Hij denkt dat hij zonder het probleem voor dubbele punten had kunnen zorgen voor McLaren. Het is jammer, maar hij praat ook over de positieve punten van het raceweekend. Al vanaf de eerste vrije training lijkt de auto beter aan te voelen dan in Bahrein. Er is duidelijke vooruitgang geboekt volgens Ricciardo en daar is hij blij mee.

Ricciardo vindt het ook leuk om te merken dat de coureurs veel meer kunnen racen. Dat is zeker te danken aan de nieuwe regels. De coureur zegt dat hij heeft genoten van het gevecht vooraan tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Hij hoopt dan ook dat McLaren zich later kan voegen in gevechten om iets betere posities. 

Daniel Ricciardo op de startgrid GP Saoedi-Arabië 2022
Foto: McLaren Media Centre

Australië

De eerstvolgende grand prix vindt plaats in Australië. Zijn thuisland waar hij al twee jaar niet heeft kunnen racen. Hij kijkt er dan ook enorm naar uit om weer terug te komen op het circuit in Melbourne. Zijn verwachting is dat het team op dat circuit weer beter kan rijden. Hij erkent dat zijn prestaties in de auto nog steeds liggen aan zijn aanpassingsvermogen aan het circuit waarop ze rijden. Maar hij is ervan overtuigd dat het in Melbourne goed moet komen. Ook met de nieuwe aanpassingen aan het circuit. "We hebben nog geen geweldige resultaten, maar er liggen betere kansen in het verschiet. We blijven ons best doen", aldus Ricciardo. 

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: Race

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden