Albon en Latifi crashen uit GP Saoedi-Arabië

3639737

Alexander Albon en Nicholas Latifi hebben beide het einde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet gehaald. Latifi crashte al vroeg uit de race na een overstuur-moment. Albon moest na contact met Lance Stroll zijn Williams aan de kant stilzetten door een lekke band.

Latifi is gefrustreerd over het besturen van zijn auto. Zijn crash in de race is de tweede dit raceweekend. Hij zegt tegen F1.com dat zijn auto onbestuurbaar lijkt. De balans en de neerwaartse druk werken niet zoals hij wil. De Canadees is vooral teleurgesteld in zichzelf omdat hij niet vindt dat hij niet op het juiste niveau rijdt. "Als coureur is het gewoon je werk om daar mee om te gaan en daar moet ik vooral aan werken," aldus Latifi. 

Crash met Stroll

Teamgenoot Alex Albon haalde ook net niet de finish. Een ronde voor het einde crashte hij met Lance Stroll tijdens een inhaalactie. De Britse Thai liep een lekke band op en moest zijn auto langs de kant zetten. Albon vindt dat de crash een racing incident is, maar daar denkt de FIA toch anders over. De coureur heeft een drie plaatsen gridstraf opgelopen voor de Grand Prix van Australië. "Ik heb geen spijt van mijn actie", aldus Albon tegen F1.com na afloop van de race.

In tegenstelling tot Latifi vindt Albon niet dat de auto onbestuurbaar is. Sterker nog, Albon zegt dat de auto een goede snelheid heeft als die eenmaal op gang is: "Op het einde waren we nog best snel. Ik denk dat het team gewoon moet werken aan de voorspelbaarheid van de auto om zo consistent mogelijk te zijn."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Saoedi-Arabië: Race

Lees ook: Max Verstappen: Zware maar goede race

Lees ook: Charles Leclerc: Hard gevochten maar eerlijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden