Carlos Sainz tevreden met vooruitgang in GP Saoedi-Arabië

Header liveblog 1 Bahrein

Carlos Sainz is tevreden met zijn vooruitgang na de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Sainz zegt dat hij nu weet waaraan hij moet werken in de komende races. Sainz eindigde de race als derde en daar was hij zeer tevreden mee.

Sainz vertelde na afloop van de race in Bahrein dat hij niet blij was. Hij vond het een moeilijk raceweekend, ondanks dat hij een tweede plaats binnensleepte voor Ferrari. Na zijn derde plaats in Saoedi-Arabië weet de Spanjaard nu beter hoe hij het maximale uit zijn auto moet halen om mee te kunnen strijden in het titelgevecht. 

Tweede plaats

Teamgenoot Charles Leclerc leidt momenteel het klassement met 45 punten, terwijl Sainz met 33 punten de tweede plaats heeft ingenomen. Dat is een goede start voor het team van Ferrari en het team lijkt klaar te zijn om met Red Bull en Max Verstappen het titelgevecht aan te gaan. Sainz zegt dat hij blijer is dan in Bahrein. Ook vertelt hij dat er een enorme ontwikkeling is geweest aan zijn kant van de pitbox waardoor hij een beter gevoel in de Ferrari-auto heeft gekregen.

Leclerc, Sainz en Binotto Grand Prix Saoedi-Arabië 2022
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Goede start

Sainz vertelt na afloop van de race dat hij met het team een kleine stap in de goede richting heeft gedaan. Hoewel hij zich nog niet honderd procent goed voelt in de auto is hij blij dat hij punten en podia kan halen. De Spanjaard denkt wel dat hij een ongelukkige start heeft gehad op het Jeddah International Circuit. 

Sainz zegt dat hij goed weg kwam bij de start maar omdat het een smalle bocht is moest hij van zijn gas af om niet te botsen met andere coureurs. Hij vertelt dat hij iets te veel ingesloten zat om zich naar voren te rijden. Wel is hij blij met de initiele goede start ook met het oog op de aankomende races. "De race was een vooruitgang na Bahrein. Ik moet nog een paar tienden in de auto vinden, maar ik denk dat ik er wel kom. Dan kan ik me bij de jongens aan de top voegen om te vechten", aldus Sainz. 

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull was super snel

Lees ook: Toekomst Saoedi-Arabië blijft onderwerp van gesprek

Lees ook: Olav Mol over Grand Prix van Saoedi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden