Olav Mol over Grand Prix van Saoedi-Arabië

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Olav Mol blikt voor Grand Prix Radio terug op de tweede race van het 2022 seizoen. Hij heeft de Grand Prix van Saoedi-Arabië ervaren als een geweldige race. Hij stelt dat het belangrijk is dat we nu twee races hebben gezien waarin duidelijk is dat de nieuwe reglementen doen waar het voor bedacht is en het op de baan er goed uit ziet.

Mol zegt dat er gevechten "all over the place" waren. "Je hebt in het middenveld mensen dicht bij elkaar maar ook achteraan." Over de ene na de andere uitvalbeurt tijdens de race zegt Mol dat er bij nieuwe reglementen vaak ook een mindere betrouwbaarheid bij hoort. "Je hebt een fractie minder betrouwbaarheid, deze race waren het allerlei verschillende oorzaken. De laatste keer dat er zoveel mensen uitvielen was in Hongarije vorig seizoen maar het is wel duidelijk dat Nicholas Latifi een beetje de lachwekkende coureur van het veld geworden is." 

Brazilië 2016 mooier

Gevraagd of de F1-commentator het eens is met de opmerking van Red Bull Racing-adviseur dat het een van de beste races van de afgelopen tien jaar is snapt hij het wel vanuit Marko zijn positie. "Hij voelt het zo, hij zit er diep in en er komt best een late inhaalactie die de overwinning oplevert met maar een halve seconde, het was erg dichtbij. Zijn beleving is zo, ik vind zelf Brazilië 2016 een veel mooiere wedstrijd in dat opzicht, maar belangrijk is dat het racen ansich het heel intens maakte. Maar het is nog vroeg in het seizoen, er kunnen nog wel een paar van zulke races komen." 

SI201611130495_hires_jpeg_24bit_rgb

'Mercedes moet updates meenemen'

Mol is van mening dat Mercedes hoognodig nieuwe updates mee moet nemen naar Melbourne. "Als er een team is dat updates mee moet nemen is het Mercedes, maar de jongens hebben feitelijk weinig tijd want aankomend weekend moeten alle spullen al richting Australië."

melbournethursday4-554297  

McLaren stappen gezet

McLaren heeft volgens de Grand Prix Radio-commentator ten opzichte van de Grand Prix van Bahrein wel stappen gezet. "McLaren heeft, als je het vergelijkt met Lewis Hamilton een grotere stap gemaakt dan Lewis in Jeddah heeft kunnen doen. Het podium van Hamilton in Bahrein was dan ook geen prestatie maar dat was een cadeautje. Met name bij Lando heerst er een veel beter gevoel." 

Lees ook: Esteban Ocon zeer tevreden over eerste twee races

Lees ook: Kevin Magnussen: Auto is fenomenaal, een plezier om te rijden

Lees ook: Daniel Ricciardo positief ook na uitvalbeurt

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden