Christian Horner: DRS-zones moeten gewijzigd worden

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de DRS-zones gewijzigd moeten worden om te voorkomen dat coureurs te veel vertragen voor het detectiepunt. Daarmee doelt de teambaas op het moment tussen Charles Leclerc en Max Verstappen die vertraagden voor het detectiepunt van de DRS voor de laatste bocht.

Het is een kat-en-muisspelletje tussen de coureurs. Wie er als laatste die bocht doorkomt en over de streep gaat kan voordeel halen uit de DRS op de ander. Horner vindt dat daar verandering in moet komen. Volgens hem geeft dit aan dat coureurs bereid zijn om tijd te verliezen om zo als laatste over het detectiepunt te komen. Hij suggereert dat er voor de komende jaren nog eens gekeken moet worden waar die detectiepunten geplaatst moeten worden. Hij wil soortgelijke situaties voorkomen.

Reacties andere teambazen

Mercedes-teambaas Toto Wolff is het niet eens met Horner. Hij vindt juist dat het voor meer entertainment zorgt bij de Formule 1-fans. DRS is een krachtig punt en hij zegt tegen RaceFans dat hij het persoonlijk een leuke toevoeging vindt. Hij zegt dat de auto's hierdoor zeker voldoen aan de nieuwe regels waardoor er meer actie op de baan zou komen en waar de Formule 1 op heeft gehoopt. 

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer is het wel met Horner eens. Op basis van de twee gereden races is hij ook van mening dat de organisatie de detectiepunten van de DRS nogmaals moeten overwegen in verband met de technische reglementen. Volgens hem moet de organisatie beoordelen wat de DRS veroorzaakt bij de huidige auto's. "Het was vroeger makkelijker om de DRS-trein te breken en toen ging het weg. Daar moeten we nu gewoon opnieuw naar kijken", aldus Szafnauer. 

Lees ook: Toto Wolff: Lesje nederigheid door pijnlijk slechte vorm

Lees ook: Toekomst Saoedi-Arabië blijft onderwerp van gesprek

Lees ook: Helmut Marko: Max Verstappen al het geld waard

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen