W Series van acht naar tien races met double-headers

Header liveblog 1 Bahrein

W Series heeft twee double-headers toegevoegd aan de kalender van 2022. Er wordt twee keer geracet in Miami tijdens de start van het seizoen en deze zal ook weer worden afgesloten met twee races in Mexico. 

Hiermee is derde seizoen van de W Series de langste ooit, met tien races in totaal. Voor beide races worden kampioenschapspunten uitgedeeld.

Chadwick domineerde laatste double-header

Het is niet de eerste keer dat vrouwenraceklasse twee races op één circuit rijdt. Vorig jaar won Jamie Chadwick opnieuw de W Series-titel tijdens de tweede en tevens afsluitende seizoensrace in Austin. 

Dubbel Nederland

Vorige week werd aangekondigd dat de Nederlandse Emely de Heus haar debuut zal maken dit seizoen. Dit betekent dat Beitske Visser niet meer de enige Nederlandse is op de grid. Ze komen als teamgenoten allebei uit voor het team van Sirin Racing.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door W Series (@wseriesracing)

Voorprogramma F1

De dames van de W Series staan dus tien keer in het voorprogramma van de Formule 1. De raceklasse gaat in mei van start tijdens het Formule 1-weekend in Miami. Daarna volgen nog races in Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Hongarije, Japan, de Verenigde Staten en met Mexico als afsluiter. 

Lees ook: Williams: veel geleerd van GP Saoedi-Arabië

Lees ook: Christian Horner: DRS-zones moeten gewijzigd worden

Lees ook: Carlos Sainz tevreden met vooruitgang in GP Saoedi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden