Nederlandse Emely de Heus nieuwe naam voor W Series

door Wendy Heijting
Header liveblog 1 Bahrein

Voor het derde seizoen van de W Series zijn er vijf debutanten aangekondigd, waaronder de Nederlandse Emely de Heus. Dit betekent dat er komend raceseizoen twee Nederlandse coureurs aan de start zullen verschijnen. 

Inmiddels heeft de W Series de complete grid voor het seizoen van 2022 bekend gemaakt met maar liefst vijf debutanten. Een opvallende naam is de negentienjarige Emely de Heus, wat betekent dat Beitske Visser niet meer de enige Nederlandse is die uitkomt voor deze raceklasse. Vorig seizoen was de Heus nog actief in de Spaanse Formule 4, maar inmiddels heeft ze een plekje bemachtigd bij de vrouwenraceklasse. Ondanks dat de raceklasse in 2019 van start gegaan is, zal dit het derde seizoen worden. In 2020 werd er namelijk niet geracet wegens het coronavirus. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door W Series (@wseriesracing)

 

Acht races

De dames van de W Series staan acht keer in het voorprogramma van de Formule 1. De raceklasse gaat in mei van start tijdens het Formule 1-weekend in Miami. Daarna volgen nog zeven races in Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Hongarije, Japan, de Verenigde Staten en met Mexico als afsluiter. 

Lees ook: FIA past nieuwe maatregelen toe op rijgedrag coureurs

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Valse start van Verstappen

 

Credit headerfoto: W Series
door Wendy Heijting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden