Formule 1 wil eigen vrouwenklasse beginnen

door Gijs Leuvenink
W Series

De Formule 1 werkt aan een eigen opstapklasse voor vrouwelijke coureurs. Het gaat hier om een serie dat in het verlengde van de Formule 3 en de Formule 2 gaat liggen om zo vrouwen richting de Formule 1 te leiden.

Het idee is dat de klasse voor vrouwen rond de zestien jaar oud wordt. Het is nog niet geheel bekend, maar volgens bronnen van Motorsport.com zal er in Formule 4-wagens geracet worden. Daarbij zal de wedstrijdleiding van de Formule 2 en Formule 3 gebruikt worden door de serie en zal het in het voorprogramma van de Formule 1 geracet worden.

Inhoudelijk weinig bekend

Hoewel het idee serieus is, is er over de inhoud niet veel bekend. Het zal mogelijk gaan om een startveld van twaalf tot zestien jonge coureurs die gaan racen voor de teams die ook in de Formule 2 en Formule 3 rijden. De Formule 1 zelf geeft nog geen commentaar op deze plannen, maar noemt wel dat ze er alles aan doen om vrouwen een gelijke kans te geven richting de F1.

Jamie Chadwick W Series

Naast W Series

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling van deze serie om de W Series te beconcurreren. Naast de door de Formule 1 opgezette serie zouden dus ook de dames in de W Series in het voorprogramma kunnen rijden. De W Series kampt echter met een groot financieel tekort, waardoor het doorgaan van deze klasse nog erg onzeker is.

Lees ook: Sainz snelste in VT1, Verstappen tweede 

Lees ook: Leclerc snelste in VT2, Verstappen zevende

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van de Verenigde Staten

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden